Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolski savez oštro osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 09.02.2019.
Hrvatski vaterpolski savez oštro osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu
Foto: FaH

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas u Splitu uoči večerašnje utakmice protiv Mornara u sklopu regionalne vaterpolske lige. Priopćenjem se oglasio i Hrvatski vaterpolski savez koji je osudio ovaj incident...

"Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza te u svoje osobno ime najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

Svaki čin nasilja u potpusnosti osuđujem te je apsolutno neprihvatljiv prema bilo kome, bilo kada i bilo gdje na ovome svijetu.

U regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje, nikada nismo zabilježili niti jedan incident, napad na sportaše ili stručni stožer.

Današnji napad se dogodio van mogućnosti utjecaja ili bilo kakve ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru gradskog trga, daleko od sportskog borilišta te u slobodno vrijeme sportaša.

Ono čemu se iskreno i duboko nadam jest da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose svih sudionika Regionalne lige, klubova i Saveza, kao i na sam projekt zajedničkog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo ne smijemo podcijeniti te nas obvezuje da pokušamo učiniti sve što je moguće pa i više od toga kako bi uložili dodatan trud te osigurali da se ovakvo što više nikada i nigdje ne ponovi", izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež14.02.2019. u 18:18
    Šta ste organizirali ligu, znali ste da će se ovako nešto kad-tad dogodit. Zar ste mislili da mladići u tinejdžerskim i 20-im godinama ne će past u napast junačit se po Hrvatskoj hodajući u provokativnim odorama? Potražite po Facebooku i Instagramu i drugim mistima. Periodično osvane slika nekog... [više na forumu]
    Skarambež