Ostali sportovi

Mirna Bosak izdominirala na Svjetskom kupu mlađih seniorki

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.02.2019.
Mirna Bosak izdominirala na Svjetskom kupu mlađih seniorki

Od 7. do 10. veljače u češkom gradu Prerovu održavao se Svjetski kup seniora te Svjetski kup mlađih seniora u kuglanju. Hrvatska je imala ukupno pet predstavnika. Kod mlađih seniora nastupili su Mirna Bosak, Klara Sedlar i Mihael Grivičić dok kod seniora Hrvoje Marinović i Ana Jambrović...

Ana Jambrović osvojila je broncu na Svjetskom kupu, a do bronce je došla pobjedama u prvom kolu protiv Slovenke Eve Sajko, gdje je odnijela tri seta i srušila 666 čunja, a u četvrtfinalu ništa bolje se nije provela Poljakinja Kinga Konopa koju je također s tri seta i 658 srušenih čunjeva ostavila iza sebe.

U polufinalu Ana nažalost nije uspjela pobijediti Slovenku Brigittu Strelec, a ukupan rezultat na kraju je bio 2.5:1.5 u setovima i sa 607:604 srušena čunja u korist Slovenke.

Kod seniora Hrvoje Marinović nažalost izgubio je već na samom startu iako je u srušenim čunjevima bio bolji od Slovaka Erika Kune, a finalni rezultat je na kraju: Marinović u setovima 1.5 i 657 u čunjevima, a Kuna 2.5 u setovima i 11 čunjeva manje.

Mirna Bosak izdominirala je na Svjetskom kupu mlađih seniorki. Redom su padale Mađarica Katalin Toth, u četvrtfinalu bila je bolja od Klare Sedlar, u polufinalu Fiona Steiner nije imala nikakve šanse pa je Mirna sa 612 čunjeva odnijela pobjedu i izborila finale.

U finalnom meču Mirnu je dočekala Anja Forstnarič iz Slovenije, a Mirna je s tri dobivena seta lako osvojila kup i uspješno počela i ovu kuglačku godinu.

Nastupili su još i Mihael Grivičić koji je imao neugodnog protivnika iz Slovačke te nije prošao prvi krug natjecanja te Klara Sedlar koja je ispala u četvrtfinalu izgubivši od Mirne Bosak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!