Zimski sportovi

Hrvatska po prvi puta u povijesti ušla u TOP 13 svjetskih brzoklizača na 500 metara

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2019.
Hrvatska po prvi puta u povijesti ušla u TOP 13 svjetskih brzoklizača na 500 metara

Jučer je u Torinu završio Svjetski kup u brzom klizanju kojeg su obilježili novi uspjesi hrvatskih reprezentativaca. Po prvi puta u povijesti hrvatskog brzoklizačkog sporta hrvatski predstavnik je osvojio 13. mjesto...

Ostvario je to senior Ivan Martinić u utrci na 500 metara u konkurenciji s klizačima iz same svjetske elite: Kanade, Kine, Južne Koreje, Nizozemske, Francuske, Kazahstana, Japana i Mađarske. Novim državnim rekordima Valentine Aščić i Martina Kolenca podignuta je ovoga vikenda letvica na višu razinu i pokazali su ogromni napredak za hrvatsko brzo klizanje.

Hrvatske reprezentativce najjača konkurencija do sada, potaknula je na postizanje najboljih hrvatskih uspjeha. U sportu prepunom adrenalina kojeg karakteriziraju eksplozivni start, osjećaj za dinamiku i vrtoglave brzine do 50 km/h, Hrvatska je ostvarila nove uspjehe - TOP 13 u konkurenciji među 58 najboljih svjetskih brzoklizača. Osim toga, rekorde su čak dva puta potvrdile i hrvatske reprezentativke: Valentina Aščić, postavljanjem državnog rekorda na 500 metara dva dana zaredom i Danijela Ivandić svojim osobnim rekordom na 1500 metara koji je dva puta ovoga vikenda obarala.

Uz nastup ženske štafete, ove sezone po prvi puta nastupa i mix štafeta (dva ženska i dva muška člana) koja je osvojila 15. mjesto u ukupnom poretku od 18 ekipa.

Iduće natjecanje EYOF - "Zimski europski olimpijski festival mladih" održat će se u Sarajevu (11. veljače), a već početkom 3. mjeseca hrvatski brzoklizači nastupit će na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Sofiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!