Rukomet

Afrikanci najbolje prošli u raspodjeli mjesta za Svjetsko prvenstvo 2021. godine

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.03.2019.
Afrikanci najbolje prošli u raspodjeli mjesta za Svjetsko prvenstvo 2021. godine
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometaše 2021. godine održat će se u Egiptu, a IHF je potvrdio na koji način će se podijeliti mjesta. U odnosu na prošlo SP u Njemačkoj i Danskoj, ovo će brojati čak 32 reprezentacije...

Još prošle godine potvrđeno je kako će Svjetsko prvenstvo za rukometaše 2021. godine u Egiptu brojati 32 reprezentacije, a ne 24 kao što je to bio slučaj na posljednjim natjecanjima. Sada je potvrđeno i na koji način će se dijeliti mjesta.

Dakle, već dva sudionika su poznata i to Egipat kao domaćin i Danska kao branitelj naslova. Preostala mjesta dijele se na način da Afrika dobiva još šest mjesta, Azija četiri mjesta, Europa 13 mjesta, Pan Amerika pet mjesta i to jedno mjesto za Sjevernu Ameriku i Karibe te četiri mjesta za Južnu i Srednju Ameriku. Oceanija dobiva jedno mjesto i to pod uvjetom da njen predstavnik završi među pet na Azijskom prvenstvu. U suprotnom bit će dodijeljena pozivnica jednoj azijskoj reprezentaciji. Posljednje mjesto rezervirano je za dobitnika još jedne pozivnice.

U cijeloj raspodjeli najbolje su prošli Afrikanci koji su imali samo tri predstavnika u Njemačkoj i Danskoj, a u Egiptu će ih imati čak sedam. To ide u prilog najavama ekspanzije rukometa prema afričkom tržištu gdje se vidi veliki potencijal.

Pan Amerika je također dobro prošla s nova dva mjesta. inače, u slučaju da više država organizira Prvenstvo, iz njihove konfederacije bit će oduzet broj onih koji idu na SP kroz kontinentalna prvenstva ili kvalifikacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!