Nogomet

Lage: "Dinamo ima odlične igrače, puno individualne kvalitete, ali mi smo vrlo motivirani"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 13.03.2019.
Lage: "Dinamo ima odlične igrače, puno individualne kvalitete, ali mi smo vrlo motivirani"
Foto: EPA

Trener Benfice Bruno Lage traži od svojih igrača puno bolji nastup nego što je to bio slučaj u prvom susretu u Zagrebu. Lage je zadovoljan samo s prvih pola sata iz tog dvoboja...

Upravo prvih pola sata zagrebačkog susreta nešto je što Benfica želi preslikati u uzvratu na Luzu, kaže Lage.

"Moramo igrati kao što smo igrali prvih 30 minuta u Zagrebu i kao što igramo u portugalskom prvenstvu. Moramo igrati dobro, stvarati prilike i ostvariti rezultat koji nam ide u prilog."

Lage dodaje kako je jako dobro upoznao Dinamo i teško da može biti nekih iznenađenja.

"Već smo razgovarali o prvoj utakmici, bili smo dobri i stvorili smo prvu priliku na susretu. Bez obzira što trener Dinama misli, poznajemo Dinamo u detalje. Nikada ne prestajemo raditi i upoznavati svakog protivnika što je više moguće i igrati u svakom susretu s najboljih mogućih 11 igrača. Ozljeda Seferovića nam je pokvarila plan, ali moramo nastaviti u istom smjeru i pokazati kvalitetu."

Plan uoči prvog susreta bio je jasan, a u velikoj mjeri pokvarila ga je ozljeda Harisa Seferovića. Dinamo ga nije iznenadio.

"Nismo bili iznenađeni Dinamom. Naša taktika je bila da Krovinović i Gedson igraju u sredini zajedno s centralnim veznim jer smo znali da će njihovi veznjaci pritiskati i napadati između linija."

"Do ozljede plan je funkcionirao, imali smo kontrolu nad igrom, nismo imali mnogo prilika, ali bez njega izgubili smo dubinu u napadu, a to momčadima poput Dinama olakšava posao. Automatski imaju više prostora, kompaktniji su, dobivaju više na samopouzdanju i više pritišću. Uostalom imaju odlične igrače, puno individualne kvalitete, ali mi smo vrlo motivirani i imamo ambiciju odigrati dobro i okrenuti rezultat na našu stranu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!