Nogomet

FIFA potvrdila: 2021. godine Svjetsko klupsko prvenstvo s 24 kluba

Branimir Korać • petak, 15.03.2019.
FIFA potvrdila: 2021. godine Svjetsko klupsko prvenstvo s 24 kluba
Foto: EPA

Bez obzira što je Europska udruga klubova zaprijetila bojkotom i poručila kako njezini članovi u tome neće sudjelovati, FIFA je potvrdila kako će Svjetsko klupsko prvenstvo 2021. godine brojati 24 kluba...

Otvoreno pismo koje je Europska udruga klubova poslala Aleksandru Čeferinu uoči današnje rasprave oko proširenja broja sudionika Svjetskog klupskog prvenstva, nije promijenilo mišljenje Giannija Infantina i ostatka društva.

Svjetsko klupsko prvenstvo 2021. brojat će 24 kluba od čega bi polovicu trebali činiti europski klubovi. Zbog zgusnutog rasporeda europski klubovi su definitivno protiv takve ideje i ECA prijeti bojkotom te tvrdi kako njezini članovi u tome neće sudjelovati, a riječ je o 232 europska kluba.

ECA tvrdi kako je raspored koji je na snazi do 2024. godine već sam po sebi zgusnut i prenapregnut i ne žele razgovarati o promjenama kalendara sve do isteka aktualnog dogovora.

Isto tako Infantino je potvrdio kako se i dalje razmatra održavanje Svjetskog prvenstva 2022. godine s 48 reprezentacija. Tek krajem lipnja bit će poznato hoće li doći do proširenja broja sudionika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!