Ostali sportovi

Filip Ude prošao u finale Svjetskog kupa u Dohi

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 20.03.2019.
Filip Ude prošao u finale Svjetskog kupa u Dohi

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi. Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u današnjim je kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo sedmo mjesto.

U žestokoj konkurenciji treće postaje Svjetskog kupa u ovoj godini, Filip Ude pronašao je put do finala na drugom natjecanju za redom. Ocjena 14,533 ovoga je puta bila dovoljna za sedmo mjesto i novo finale.

"Bila je dosta jaka konkurencija, svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku, pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi, pa smo morali čekati tri-četiri sata. Sve u svemu, zadovoljan sam i u finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu", na kvalifikacije, ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Ude.

Naš drugi konjaš u Dohi, Robert Seligman, prošlogodišnji viceprvak Europe, današnje je natjecanje završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466.

"Napravio sam vježbu startne ocjene 5.8, koju sam radio i u Bakuu i za nju sam dobio relativno visoku ocjenu, ali finale je ipak izmaklo za 0,021 bod. Zadovoljan sam jer mi se poslije Bakua srozalo samopouzdanje i uvukla mi se greška na elementu wuguonianu. Sad sam napravio optimalno i u ovih prvih devet gimnastičara sam treći Europljanin, tako da sam spreman za Europsko prvenstvo. Forma je iz dana u dan sve bolja i to me gura prema naprijed. Tempiramo formu za Europsko", na svoj se današnji rezultat, ali i Europsko prvenstvo pred nama osvrnuo Seligman.

Jedina hrvatska predstavnica u današnjim kvalifikacijama, Tijana Tkalčec, svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

"Zadovoljna sam današnjim nastupom, bilo je bolje nego u Bakuu. Ovoga puta sam ušla i u bodove za rang listu, a nadam se da ću za daljnja natjecanja biti spremna s novim skokovima. Barem jednim, ako ne i oba", nakon natjecanja je rekla Tijana.

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak, dok će preostali dio hrvatske reprezentacije - Ana Đerek i Tin Srbić, svoj put u finale tražiti sutra u kvalifikacijama partera i grede, odnosno preče.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!