Vodeni sportovi

Održana prva utrka Kupa Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Sportnet • četvrtak, 21.03.2019.
Održana prva utrka Kupa Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Natjecatelji Medulinske "Mladosti" i Pulskog "Uljanika" nastupili su na 1. Utrci Kupa Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju za 2019. godinu koje se održalo u Rijeci.

RSK "Mladost" Medulin nastupio je u sastavu: Ema Ivetić, Marco Cafolla, Martina Pekica, Toni Pekica, Meri Bernobić, Luka Bernobić, Ana Miličević, David Reljanović, Karlo Reljanović, Eric Ilisić, Matija Ritoša, Marta Gortan, Mihael Botić, Lean Osmanović, Barbara Matika, Luka Bohač i Lana Rački. Za KPA "Uljanik" Pula nastupila je Lena Živković. Na prvoj trci plivale su se discipline 50, 200 i 400 plivanje perajama, 50 apnea, 100 bifin i 4x200 plivanje perajama.

Mlađa kadetkinja Barbara Matika bila je prva među kadetkinjama i mlađim kadetkinjama na 200 plivanje perajama kao i na 400 pp gdje joj je malo nedostajalo do državnog mlađe kadetskog rekorda dok je na 50 pp doplivala do drugog mjesta. Mihael Botić zauzeo je prvo mjesto na 200 plivanje perajama među mlađim kadetima, na 400 pp bio drugi, a na 50 pp treći.

Marco Cafolla je u konkurenciji mlađih juniora doplivao do zlata na 200 pp i 100 bifin, dok je na 400 pp bio drugi. Luka Bohač među mlađim juniorima bio je drugi na 50 apnea i 200 plivanje perajama, dok je na 400 pp slavio. Lean Osmanović također je među mlađim juniorima na 50 apnea i 200 plivanje perajama bio treći. Juniorka Ema Ivetić osvojila je apsolutno drugo mjesto u disciplini 200 pp i 100 bf, dok je među juniorkama bila prva na 200 pp, a druga na 100 bf. Na 50 pp osvojila je treće mjesto među juniorkama.

Mlađa juniorka Martina Pekica je u svojoj kategoriji osvojila treće mjesto na 200 plivanje perajama dok je na 400 pp bila prva u svojoj kategoriji. U konkurenciji dječaka Luka Bernobić je na 200 pp bio drugi, a David Reljanović treći, dok su se na 100 bf popeli stepenicu više. Na 50 pp među dječacima Luka je osvojio drugo mjesto.

U štafeti 4x200 pp muška mlađe juniorska štafeta Mladosti u sastavu Botić, Osmanović, Bohač, Gortan doplivala je do prvog mjesta, a kadetska štafeta u sastavu Bernobić, Reljanović D., Reljanović K., Pekica do trećeg mjesta.

Mlađe kadetska štafeta u sastavu Marta Gortan, Lana Rački, Meri Bernobić i Barbara Matika osvojila je prvo mjesto među mlađim kadetkinjama uz oboren Državni mlađe kadetski rekord.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!