Zimski sportovi

Srebro za hrvatske brzoklizače u ukupnom poretku Alpe Adria Trophy serije

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 05.04.2019.
Srebro za hrvatske brzoklizače u ukupnom poretku Alpe Adria Trophy serije

Nakon što je proteklog vikenda u Celju održano posljednje od četiri natjecanja u Alpe Adria Trophy seriji na kojem su naši predstavnici u konkurenciji među 169 brzoklizača iz 23 kluba osvojili dvije zlatne, tri srebrne i brončanu medalju, objavljeni su i ukupni rezultati AAT serije za ovu sezonu.

U ukupnom poretku cijele serije, u pojedinačnoj konkurenciji, članovi KBK-a Meteor osvojili su tri zlatne, sedam srebrnih i četiri brončane medalje, dok je u ekipnom poretku u konkurenciji 25 klubova iz 12 zemalja KBK Meteor osvojio srebrnu medalju.

U Celju su se tako zlatom ovjenčali seniorka Valentina Aščić i senior Martin Kolenc, dok je zlato u ukupnom poretku Alpe Adria serije osvojio senior Ivan Martinić, juniorka D Tonka Horvat te juniorka G Ivona Trgovčević.

Nakon uspjeha naših brzoklizača seniora na europskoj i svjetskoj sceni, sada su i u regionalnoj ligi, sigurno i bez premca, ostvarili izvrsne rezultate osvajanjem zlata u ženskoj i muškoj konkurenciji te ekipnim srebrom. Potvrda je to da su naši brzoklizači seniori pri samom vrhu u „Alpe-Adria“ regiji.

S obzirom da su naši brzoklizači u Celju osvojili medalje u svim kategorijama u kojima su se natjecali, od najmlađih juniorskih do seniora, ovi ostvareni rezultati naglašavaju dodatnu vrijednost hrvatskog uspjeha i nagovještaju svijetlu perspektivu brzog klizanja u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!