Rukomet

I treneri pružili podršku rukometnim zvijezdama u kampanji "Ne igrajte se s igračima"

Branimir Korać • utorak, 09.04.2019.
I treneri pružili podršku rukometnim zvijezdama u kampanji "Ne igrajte se s igračima"
Foto: FaH

Ogromno opterećenje pod kojim se nalaze oni najbolji rukometaši dovodi do sve većeg broja ozljeda i ponajbolji igrači svijeta uključili su se u kampanju "Ne igrajte se s igračima" te podršku pružaju i treneri...

Kampanja #DontPlayThePlayers pokrenuta je od strane Udruge europskih igrača koji traže više dana odmora i veće razumijevanje njihovih potreba za odmorom.

Rukomet je sam po sebi iznimno naporan i težak sport, ozljede su česte, a sve teži i zgusnutiji raspored s kojim se igrači susreću u klubovima i reprezentacijama dovodi i do sve većeg broja ozljeda.

Bilo je svakakvih ideja, čak se i eksperimentira s prebacivanjem velikih natjecanja iz siječnja na ljeto, no to bi samo razvuklo klupska događanja, a smanjilo vrijeme za odmor između dvije sezone za igrače. Posebno je nezgodno što su u rukometu velika natjecanja na rasporedu baš svake godine, a u olimpijskoj godini i dva velika turnira se održavaju.

Igrači ne traže previše, bitno im je da dobiju više dana za rekuperaciju tijekom olimpijskih kvalifikacija i završnog turnira Lige prvaka kao i uključenje u IHF-ove strukture gdje bi mogli reći svoje mišljenje. Pokoji dan više odmora i malo rastegnutiji raspored pomogao bi u oporavku, ističu brojni igrači koji su se uključili u ovu akciju.

Podršku igračima pružaju i treneri među kojima je i Didier Dinart koji jako dobro razumije sve zahtjeve i smatra kako je sadašnji raspored prebrutalan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!