Automoto

Uspješan nastup u Mađarskoj: Pobjede bračnog para Damarija

Sportnet • srijeda, 10.04.2019.
Uspješan nastup u Mađarskoj: Pobjede bračnog para Damarija

Iva i Nenad Damarija iz AK Pula-Rovinj nastupili na na FIA CEZ autoslalomu i ostvarili zapažene rezultate u jakoj međunarodnoj konkurenciji...

S prvog ovogodišnjeg inozemnog gostovanja, iz Mađarske, najuspješniji automobilistički bračni par, Puljani Iva i Nenad Damarija, članovi Autokluba Pula-Rovinj vraćaju se zadovoljni i s dobrim rezultatima, pobjedama u jakoj konkurenciji.

Nastupili su sa svojim već legendarnim Autobianchiem A112 Abarth, za ovu sezonu s ugrađenim novim motorom i dodatnim poboljšanjima na koja se tek trebaju naviknuti. No, iskustvo i niz vrhunskih nastupa pomoglo im je u premijernoj utrci nove sezone autoslaloma u kojem su do sada na domaćim terenima i Prvenstvu Republike Hrvatske ostvarili pregršt pobjeda i naslova najboljih, svatko u svojoj konkurenciji. Prošle su godine upisali nekoliko zapaženih rezultata na FIA CEZ natjecanjima te ove najavili češći izlazak izvan granica u pohodu na još bolje rezultate. Iva Damarija, dvije posljednje sezone najuspješnija CEZ vozačica među slalomašicama, u mađarskom Kakucsringu na natjecanju 77. HegCsi Race Cup osvojila je pobjedu u konkurenciji vozačica, deklasiravši i jednu od favoritkinja, višestruku mađarsku prvakinju Deak Tünde, koja je nastupom u prestižnom VW Golfu 5 R32 zaostala punu minutu na drugoj poziciji. Iva je ujedno bila četvrta u klasi T2 do 1400 ccm, u kojoj je pobjedom slavio njen suprug Nenad.

Nastupilo je 90 vozačica i vozača razvrstanih u deset klasa i sedam dodatnih konkurencija. U ukupnom poretku Nenad je zauzeo 20., a Iva 28. mjesto. Na pobjedničkom postolju našli su se Mađari Robin Simon (Fiat X1/9-Honda) i Andras Söjtöri (Toyota MR2) te Austrijanac Patrick Mayer (VW Golf I).

"Prvi ovogodišnji nastup nije prošao bez poteškoća i problema za nas. U trećoj, od četiri vožnje, nakon jedne atrakcije i vožnje na dva kotača, Neno je pao na pasicu i probio karter. Tog trenutka pomislila sam da je to za mene kraj nastupa. No, izvrsni domaćini, direktor i glavni tehničar ponudili su svu pomoć u cilju našeg nastavka nastupa omogućivši start pri kraju dozvoljenog limita minuta posljednje vožnje, a saniranje oštećenja posebnim sredstvima omogućio nam je mađarski prijatelj i konkurent kojeg znamo iz proteklih sezona. I uspjeli smo, zahvalni na svemu", istakla je po povratku iz Mađarske najuspješnija hrvatska automobilistkinja Iva Damarija.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!