Ostali sportovi

Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku i vrhunski sportski događaj

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2019.
Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku i vrhunski sportski događaj

Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek već cijelo desetljeće u Osijek dovodi najbolje gimnastičare iz cijele Europe i svijeta na službenu etapu Svjetskog gimnastičkog kupa...

Sljedeće, jedanaesto, izdanje DOBRO World Cupa održat će se od 22. do 26. svibnja 2019. godine i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja, a mnogobrojnim gledateljima u dvorani Gradski vrt donijet će novu priliku da uživaju u fantastičnim izvedbama najboljih gimnastičara i gimnastičarki danas. Među njima, domaćoj publici i dalje najdraži ostaju članovi i članice hrvatske gimnastičke vrste - Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Anton Kovačević, Ana Đerek i drugi koji će, vjerujemo, i ove godine dati sve od sebe da domaću publiku oduševe svojim nastupima.

Zaštitno lice DOBRO World Cupa Osijek 2019. je Osječanin Robert Seligman, osvajač srebrnih medalja sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i Mediteranskih igara.

„Prije svega, jako mi je drago da sam ove godine izabran za zaštitno lice - sve što je vezano za Osijek, Svjetski kup i gimnastiku – to sam ja, cijelim svojim bićem i to uvijek pokušavam opravdati svojim sportskim nastupima. Ono što je najvažnije i ove godine, da svi ponovno uživaju u DOBRO World Cupu, da cijeli taj gimnastički tjedan im ostane u najljepšem sjećanju kao jedan mini godišnji odmor u prekrasnom Osijeku. Veselimo se i 2. izdanju FEELGOOD FESTIVAL-a - koliko čujem, i ove godine možemo očekivati nastup vrhunskih glazbenika i tome se iznimno veselim. Siguran sam da će i ovo izdanje Svjetskog kupa biti pokretač grada Osijeka i dobrih vibracija u gradu“, poručio je Seligman.

Pokrovitelji natjecanja i ove godine su Grad Osijek, Osječko – baranjska županija, Žito grupa te Središnji državni ured za šport. Svoju potporu ponovno je dala i Hrvatska turistička zajednica.

„Putem programa Sportska Hrvatska i u ovoj godini nastavljamo povezivati sport i turizam, podržavati vrhunska sportska događanja i suradnju sa sportašima koji su dokazano jedni od najboljih promotora naše zemlje u svijetu. Osijek će okupiti europsku i svjetsku gimnastičarsku elitu te sam siguran da će ovaj kup doprinijeti popularizaciji i snažnijem međunarodnom pozicioniranju Slavonije kao sadržajne turističke destinacije što nam je i u fokusu u ovoj turističkoj godini“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!