Ostali sportovi

Srbić: "Kada sam vidio ocjene Zonderlanda i Dalalojana, pomislio sam pa kud baš sad"

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2019.
Srbić: "Kada sam vidio ocjene Zonderlanda i Dalalojana, pomislio sam pa kud baš sad"
Foto: FaH

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić na Europskom je prvenstvu u Szczecinu osvojio srebrnu medalju...

U svom prvom europskom finalu u karijeri Tin Srbić s fantastičnom ocjenom, dosad najvišom zarađenom - 14.900, osvojio je titulu drugog najboljeg prečaša Europe.

"Stvarno sam još pod dojmom tako da mi je malo teško pričati jer presretan sam. Rus Dalaloyan i Zonderland bili su prije mene i kad sam im vidio ocjene, mislio sam „Pa kud baš sada?“ Ali kada sam se popeo na podij, rekao sam sam sebi: „To je to, osjećam se savršeno i nemre me sad s te priče srušiti nitko pa da me i gura dolje!“ Stvarno je bilo savršeno. Moja najveća ocjena u karijeri uopće. Ne znam što bih rekao. Ovo srebro i pogotovo opet biti iza Zonderlanda i približiti mu se toliko, sa tako visokim ocjenama, čast mi je i stvarno sam ponosan na to. Ovo mi je jako velik motiv za dalje. Idemo sad ubrzo, za pola godine, na Svjetsko prvenstvo, koje mi je najvažnije natjecanje u karijeri, i ovo mi je samo poticaj da budem još i bolji."

Najboljim je u Europi postao aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (15.266), dok je brončano odličje osvojio Rus Artur Dalaloyan (14.800).

Inače, Srbić je osvojio četvrto srebro s Europskih prvenstava za Hrvatsku, nakon što je to ranije pošlo za rukom Filipu Udeu 2008. u Lausannei, Mariju Možniku 2012. u Montpellieru te Robertu Seligmanu lani u Glasgowu. Jedinu zlatnu hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu osvojio je Marijo Možnik 2015, no najveći rezultat u povijesti hrvatske gimnastike jest Tinovo svjetsko zlato iz 2017. godine.

Europski viceprvak Tin Srbić na zagrebački bi aerodrom trebao sletjeti u ponedjeljak u 18:05 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!