Ostali sportovi

Krenule momčadske pripreme za uzbudljivo Good Game natjecanje

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 16.04.2019.
Krenule momčadske pripreme za uzbudljivo Good Game natjecanje

Počelo je odbrojavanje do početka velikog adrenalinskog esports događanja u Hrvatskoj! Četvrto izdanje turnira Good Game Zagreb održat će se 10. i 11. svibnja 2019. godine u Muzeju suvremene umjetnosti, a ponovno će okupiti vodeće hrvatske kompanije koje će se tijekom dva dana natjecati u najpopularnijoj igri na svijetu, Counter Striku.

Muzej će samo za ovu priliku biti pretvoren u atraktivnu natjecateljsku arenu koja će ugostiti više od 2000 posjetitelja, a osim napetih dvoboja, oni će moći uživati i u brojnim drugim zabavnim sadržajima.

Mjesta u službenom natjecateljskom dijelu ima za samo 32 kompanije iz Hrvatske i regije, a kako je riječ o formatu koji na zanimljiv način povezuje networking i gaming i koji tvrtkama pruža mogućnost da svojim zaposlenicima pruže jedinstveno iskustvo te druženje, vrlo je brzo stekao poklonike i okupio timove iz različitih poslovnih sektora. Organizatori poručuju da je ostalo još samo nekoliko praznih mjesta, a oni koji su svoje prijavnice već popunili, počeli su i sa ozbiljnim pripremama.

Tvrtka Plavi tim, koja djeluje kao uslužni informatički centar za INA Grupu i ostale klijente, jedna je od kompanija koja će sudjelovati na četvrtom izdanju turnira, a ovih se dana marljivo pripremaju za svoj premijerni nastup. “Prvi put sudjelujemo i iako kao tim nemamo puno iskustva u igranju, pojedinačno smo vrlo jaki. Nalazimo se online, prolazimo kroz sve važne dijelove, a potom vježbamo detalje i radimo na taktici. Naše tajno oružje je Dubravka, jedina djevojka u timu koja u Counter Strikeu ima najviše staža i koja je definitivno najbolji igrač u timu“, izjavio je Toni Bilić, član tima Plavi tim.

Domaća softverska tvrtka Infinum pravi veteran u ovom natjecanju. Bit će ovo njihov četvrti izazov, a nakon trećeg mjesta koje su osvojili prve godine, ove se nadaju još boljem rezultatu. “Uglavnom se okupljamo u večernjim satima i u opuštenoj atmosferi odigramo koju partiju. Kad je ova priča krenula prije četiri godine, odmah nas je privukla jer je riječ o super ideji i događanju kakvih kod nas do tog trenutka nije bilo. Odlično organizirano i jako zabavno natjecanje i team building, a ujedno imamo priliku nekome pomoći i to je ono zbog čega se svake godine rado vraćamo“, izjavio je Vedran Perković, jedan od članova tima Infinum.

Upravo je humanitarni dio važan segment svakog Good Game izdanja. Nakon što su prikupljenim novčanim sredstvima opremljene dječje bolnice, organizatori su se okrenuli ka mladim poduzetnicima te za njih osmislili posebno startup natjecanje Good Game Liftoff s novčanim fondom od 100.000 kuna. Ova vrlo uspješna i odlična prihvaćena inicijativa organizatora nastavit će se i ove godine, a podržava ju i domaća tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih igara Nanobit, kojoj će ovo biti treća sreća u pohodu na zlatni pehar. “Natjecanje je iz godine u godinu sve kvalitetnije jer je broj timova sve veći i sve jači. Idemo u malo izmijenjenom sastavu ali pucamo na medalju. Ovo je ne samo odličan team builing već prilika da upoznamo nove ljude, razmijenimo iskustva i dobro se zabavimo. Trudimo se što češće okupljati i baciti koji game, pripremamo strategiju i vjerujemo da ćemo upisati najbolji rezultat do sad“, izjavio je Marko Sirovina, član pomlađenog tima Nanobita.

Ovogodišnji novitet su i malo izmijenjena pravila u natjecateljskom dijelu. Naime, nakon prvog kvalifikacijskog dana natjecanje će se odvijati eliminacijskom formatu ali u dvije grupe. Tako će prvi put biti proglašena dva šampiona, a jedna od titula mogla bi otići u ruke timu Hrvatske poštanske banke koji se vraća nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa. “Prošle smo godine prvi put sudjelovali i dobili smo sasvim novi uvid u svijet igara. Bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo, a s obzirom da smo imali jako malo vremena za pripreme, zadovoljni smo s rezultatom. Ove se godine vraćamo jači i spremniji. Vježbamo uglavnom online, u večernjim satima, i radujemo se susretu sa starim, ali i nekim novim rivalima“, izjavio je Damir Lihter, član tima HPB-a.

Jedinstveni B2B gaming koncept domaće tvrtke Good Game Global privukao je pozornost i zemalja u regiji pa će se tako nakon zagrebačkog izdanja, 24. i 25. svibnja, turnir preseliti u Skopje. Potvrđena su i dva jesenska izdanja – Beograd 21. i 22. rujna, te susjedna Ljubljana u koju stiže 18. i 19. listopada. Organizatori najavljuju širenje i na ostale zemlje Europe i svijeta, a više informacija će biti objavljeno u narednim mjesecima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!