Rukomet

Povijesna odluka: Kinezi će se natjecati u SEHA ligi od sljedeće sezone

Mihaela Bradovski • petak, 19.04.2019.
Povijesna odluka: Kinezi će se natjecati u SEHA ligi od sljedeće sezone

Izvršni odbor SEHA lige potvrdio je još jednog sudionika za sljedeću sezonu. Riječ je o kineskoj momčadi Pekinškog sportskog sveučilišta...

Ulazak Kineza na ovo tržište sve je snažniji, a osim gospodarskih kontakata polako se ostvaruju i značajni sportski. Tako je i SEHA liga dobila novog sudionika u kineskom predstavniku koji će se natjecati od sljedeće sezone.

Predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski potvrdio je ulazak Kineza u natjecateljski dio.

"Deveta sezona SEHA Gazprom lige donosi dosta novosti, a jedna od njih je sudjelovanje kineske momčadi Pekinškog sportskog sveučilišta koje će se natjecati od sljedeće sezone. Ulazak Kineza označava novu eru rukometa u regiji i SEHA ligi. Naš cilj je razvoj rukometa na ovim prostorima i donošenje nečeg novog. Želimo se proširiti i na istok Europe, ali i van europskih granica."

Od sljedeće sezone natjecat će se i 12, a ne deset klubova.

"Imat ćemo 12 sudionika u ligi, a vjerujemo da pojačavanjem sportske i marketinške strane te ulaskom kineskog predstavnika može imati koristi rukomet u regiji, ali i globalno. Puno posla i novih izazova je pred nama, ali vjerujemo da će deveta sezona biti uzbudljiva i uspješna."

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!