Ostali sportovi

Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na rasporedu 27. i 28. travnja u Senju

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 19.04.2019.
Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na rasporedu 27. i 28. travnja u Senju

Sve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja u Senju. Na 26. po redu Ekipnom PH nastupit će čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile upravo za vikend u ovom gradu podno Uskočke kule...

Budući da je vremenska prognoza povoljna, postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Senj će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Lijepe naše. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u sklopu Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, što je mnogim pikadistima već poznata lokacija jer se tamo održalo čak sedam ekipnih prvenstava.

Ekipno PH vrhunac je pikado sezone. Ukupno 341 ekipa je kroz ligaška natjecanja u svojim županijama krenula u sezonu s primarnim ciljem da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu. Tako će se u Senju naći najbolje ekipe iz ukupno 15 županijskih pikado saveza koje će se boriti za naslove državnih prvaka. I to u tri ranga kod seniora, te u konkurenciji seniorki.

Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 26. ekipnog prvenstva Hrvatske.

U muškim kategorijama na ekipnom će prvenstvu sudjelovati po 24 ekipe u svakoj kategoriji, dok se u kategoriji seniorki prijavilo 20 ekipa.

Prema ustaljenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:

1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza

2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza

3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!