Rukomet

Izvučene skupine za Jarun kup, očekuje se oko 700 natjecatelja

Sportnet • srijeda, 24.04.2019.
Izvučene skupine za Jarun kup, očekuje se oko 700 natjecatelja

Najveći turnir rukometa na pijesku u Hrvatskoj, Jarun kup, održat će se u periodu od 26. travnja do 1. svibnja. U sklopu priprema za ovaj događaj, u prostorima Integralnog hotela Zagreb održano je javno izvlačenje skupina za ovogodišnje izdanje natjecanja.

Ove će godine Jarun ugostiti 20 ekipa iz muške seniorske kategorije, 10 iz ženske te 8 ekipe iz juniorske kategorije. Uz već standardne ekipe na Jarun Kupu, ove godine moramo izdvojiti i nove muške ekipe iz Hrvatske BHC Hello Zagreb 1 i 2, AKRP Zagreb i BHC Falco Aeterna, BHC Hir-Sat iz Mađarske, poljski BHT Damy-Rade, rukometnu reprezentaciju Kine i slovenski RK Mivku. U ženskoj konkurenciji ove godine nove ekipe su slovenska RK Mivka, Westsite iz Nizozemske, reprezentacija Kine te hrvatska ekipa RK Zelina "Furioze".

Kao nositelji skupina u muškoj seniorskoj kategoriji odabrani su: U skupini A - BHC Sesvete, B – Salgotarjani Strandepitok KC, C - Beach Stars BHC i skupina D - Detono Zagreb. U skupini A, nositelji BHC Sesvete borit će se s poljskim Damy Rade Inowroclaw, mađarskim Hir-Sat BHC, te zasad nepoznatim hrvatskim ekipama BHC Falco Aeterna i BHC Hello Zagreb 1. Ukupno će na turniru sudjelovati 700-ak sudionika raspoređenih u 78 ekipa.

Sastav skupine B, uz nositelje Salgotarjani Strandepitok KC, donosi dvije reprezentacije Švedsku i Kinu te slovenske debitante RK Mivka. U skupini C ćemo, uz mađarski Beach Stars BHC, vidjeti okršaj i 4 hrvatske ekipe: Toyota MHC Dubrava, Chemo profili Zagreb, BHC Hello Zagreb 2 i AKRP Zagreb. Nositelji skupine D, Detono Zagreb, morat će se boriti za prolazak dalje s danskom ekipom HEI Beachhandball, već poznatom hrvatskom ekipom White Boys, BHV Wasserschloss Rookies i BHC All Saints.

U ženskoj seniorskoj kategoriji nositelji skupine A su mađarska ekipa Lady Bugs, a B hrvatska WHBC Kontesa Nera. Za prolazak u drugi krug natjecanja, nositeljice Lady Bugs iz Mađarske borit će se sa Westsite Amsterdam, hrvatskom ekipom Detono, Kinom i debitanticama RK Zelina "Furioze". WHBC Kontesa Nera, prošlogodišnje prvakinje Hrvatske, u skupini B snage će odmjeriti s BHT Pyrki Poznan, hrvatskom ekipom Toyota MHC Dubrava, slovenskom ekipom RK Mivka i Chemo profilima iz Zagreba. U muškoj juniorskoj kategoriji YAC 2002 skupinu A čine BHV Wasserschloss, nizozemski Greenpark Aalsmeer te hrvatska ekipa MRK Sesvete i BHC Ban. Skupinu B čine nizozemski Hiekka Hauskaa, švedski Göteborg beach handball club, BHC Hello Zagreb 2 i reprezentacija Kine. Raspored odigravanja bit će objavljen uskoro. Vidimo se na Jarunu.

Mirna Antolić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!