Ostali sportovi

Pag domaćin Međunarodnog polumaratona Lun - Novalja

Sportnet • srijeda, 24.04.2019.
Pag domaćin Međunarodnog polumaratona Lun - Novalja

Ako ste u formi i želite provesti nezaboravan 1. svibanj, prijavite se na 4. Međunarodni polumaraton Lun – Novalja...

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novalje i tvrtke Run Croatia četvrti put održat će se jedan od najljepših polumaratona svijeta!

Neodoljivi pejzaži Luna, netaknuta priroda, plava pregača mora i tisućljetne masline kulisa su kojoj malo tko može odoljeti, a i zašto bi?

Tu ljepotu naprosto treba pretrčati, u ritmu polumaratona koji se sada već tradicionalno održava. Upravo ovaj polumaraton bio je prva sportska manifestacija s kojom je krenuo aktivni turizam na području Novalje i otoka Paga. Bio je i ostao pomalo elitnog karaktera jer osim nezaboravne prirode, svojim sudionicima pruža i druge „povlaštene? mogućnosti – vožnju brodom od Novalje do Luna, odakle kreće utrka, jedinstvenu „valovitu? stazu za vrijeme cijele rute trčanja, savršenu organizaciju, odlične pakete za sve sudionike, okrepu i animaciju, dobru zabavu i nezaboravno druženje.

Prvog svibnja u 7 ujutro brod sa sudionicima polumaratona i njihovom pratnjom kreće s Češke rive u Novalji prema Lunu. Početak utrke predviđen je u 8:30 na rivi, a trči se po trasi Tovarnele – Lun – Novalja.

Ovaj jedinstveni polumaraton zbog svoje specifične „valovitosti? privlači trkače iz cijelog svijeta, a trčanje uz netaknutu prirodu, s pogledom na more i tisućljetne maslinike predstavlja poseban doživljaj.

Sudionici se mogu odlučiti za Basic ili Premium paket, a uz brojne pogodnosti, okrepu, vožnju brodom, majice, fotografiranje, bogat zabavni program, kviz s nagradama, ceremonijama i after run partyjem na Glavnom trgu u Novalji, tu je i specijalistički dermatološki pregled madeža za sve sudionike. Time organizator, Run Croatia, ukazuje na svoje odgovorno ponašanje jer poznato je da se trkači rado izlažu suncu.

Berislav Sokač, osnivač i voditelj Run Croatia, uz brojne utrke, polumaratone i maratone koje organizira, a po kojima je Run Croatia prepoznatljiv u Hrvatskoj i u svijetu, upravo ovaj polumaraton smatra drugačijim od svih ostalih zahvaljujući prelijepoj prirodi i valovitosti terena koja je prisutna gotovo za cijelo vrijeme trajanja utrke. I to bi svaki trkač barem jedanput trebao osjetiti, smatra Berislav Sokač i naglašava da se je na ovoj stazi pripremao za maratone u NYC, Bostonu, Chicagu, Tokyu, Londonu, Berlinu, Parizu, Frankfurtu i Pyongyangu te da je ona idealna za testiranje fizičke kondicije.

Za one najmlađe trkače rezerviran je idući dan, 2. svibnja kada će se u prekrasnim Lunjskim maslinicima održati i dječja utrka Kids Run. Stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane sportske i trkačke klubove, kao i pojedince, da se prijave putem mrežne stranice www.runcroatia.hr. Ako volite trčanje ili imate nekoga svoga tko je u formi i koga ćete rado pratiti, ne oklijevajte – provest ćete nezaboravni Praznik rada na možda ipak najljepšem polumaratonu na svijetu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!