Ostali sportovi

Završeno šesto izdanje Snage djece u pokretu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.04.2019.
Završeno šesto izdanje Snage djece u pokretu

Više od 3000 mladih sportaša iz šire regije ovih je dana u Rovinju, Poreču i Puli stvaralo najljepše uspomene. Projekt Snaga djece u pokretu (Youth Movement Power) omogućio im je tri dana druženja, zabave i natjecanja u rukometu, nogometu i tenisu. Šesto izdanje projekta koji ima cilj popularizaciju dječje aktivnosti okupilo je ekipe iz Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Hrvatske te čak i jednu ekipu iz Hong Konga.

U sklopu projekta održan je Croata Trophy te izdanje Special Power League za djecu s poteškoćama u razvoju. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a podršku su mu dali brojni sportski klubovi i poznati sportaši. Jedan od njih je i nogometaš Mateo Kovačić, a mlade sportaše je na natjecanjima bodrila i njegova supruga Izabel.

Pobjednik ovogodišnjeg nogometnog turnira u skupini U16 je NK Budućnost (Banovići, BiH), Pobjednik skupine U14 je NK Devetka iz Zagreba, NK Orijent iz Rijeke je bio najbolji u kategoriji U12/13, skupinu U11 predvodi NK Yuen Long Football Club iz Hong Konga dok je u najmlađoj kategoriji U10 najbolja ekipa iz NK Rijeka. Od rukometašica najbolja je ekipa Bajnok Nemesvamos s prvim mjestima u svim kategorijama dok kod rukometaša treba izdvojiti mlade rukometaše PPD Zagreb, RK Varaždin 1930 i RK Dobova iz Slovenije.

Uz natjecanja održao se i simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju, radionica Mentalnog treninga te trening sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska s više od stotinu građana Rovinja i njhovih gostiju. Sportskim, zabavnim i edukativnim sadržajem projekt Snaga djece u pokretu pokazao je zašto je najveći ovog tipa u regiji te na najbolji način promovirao važnost bavljenja sportom kod svih građana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!