Ostali sportovi

DOBRO World Cup Osijek humanitarno u Vukovaru

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.04.2019.
DOBRO World Cup Osijek humanitarno u Vukovaru

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Gimnastičkom klubu Petrinja kojem je uručen ček u iznosu od deset tisuća kuna za potrebe saniranja dvorane za treniranje, ove godine predstavnici Organizacijskog odbora Svjetskog kupa u gimnastici Osijek 2019. odlučili su donacijom pomoći vukovarskom gimnastičkom klubu.

„Cilj Hrvatskog gimnastičkog saveza je poticati ravnomjerni razvoj gimnastike na području cijele Republike Hrvatske. Osim naših vrhunskih centara u Nedelišću i Osijeku, a odnedavno i u Zagrebu, imamo veliku želju pomoći razvoju gimnastičkim klubovima iz manjih sredina koji vrijednim radom i trudom približavaju gimnastički sport djeci i mladima. Njihova nastojanja da što veći broje djece upozna i zavoli ovaj predivan sport treba nagraditi i pohvaliti. Ove godine, donacijom u iznosu od 10.000,00 HRK želimo pomoći Gimnastičkom klubu Vukovar i obitelji Stojšić koja iz dana u dan stvara sve veću bazu mladih gimnastičara i gimnastičarki u ovom prekrasnom gradu“, pri primopredaji donacije istaknuo je Stevo Tkalčec, predsjednik Saveza.

Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa Osijek, imao je same riječi hvale za vukovarsku gimnastiku, a iskoristio je priliku sve Vukovarce pozvati u Osijek na 11. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa.

„Već cijelo desetljeće ulažemo iznimne napore u organizaciju ovo velikog natjecanja i veseli me što mogu sve ljubitelje sporta i gimnastike iz cijele regije pozvati da nam se pridruže 25. i 26. svibnja u dvorani Gradski vrt na finalnim danima DOBRO World Cupa Osijek. Slavonija i Baranja vole gimnastički sport što dokazujemo radom brojnih klubova u našoj regiji kao i rezultatima koji naši mladi gimnastičari imaju na regionalnim i državnim natjecanjima“.

Ispred GK Vukovar, donacijski ček su preuzeli predstavnici kluba Bosiljka i Đorđe Stojšić koji već sada imaju planove kako navedena sredstva i utrošiti.

„Kontinuirano radimo na privlačenju novih članova. Zahvaljujemo ovom prilikom Hrvatskom gimnastičkom savezu i predsjedniku Tkalčecu na prepoznavanju naših napora. Želim istaknuti da je naš trud prepoznao i Grad Vukovar te se ovom prilikom zahvaljujemo lokalnoj upravi na podršci koju nam pružaju“, prilikom preuzimanja donacije rekla je Bosiljka Stojšić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!