Ostali sportovi

Marin Ranteš prvak Hrvatske u BMX-u i osvajač Challenge toura u Varaždinu

Sportnet • nedjelja, 28.04.2019.
Marin Ranteš prvak Hrvatske u BMX-u i osvajač Challenge toura u Varaždinu

Challenge Tour 2019 doživio je svoj vrhunac na sjeveru Hrvatske, gdje su u novoizgrađenom skate parku u Varaždinu održana natjecanja dostojna i osječkog festivala ekstremnog sporta, koji ove godine slavi svoju 20. godišnjicu...

Promotivna turneja Pannonian Challengea tako je na svojoj drugoj postaji oduševila Varaždince, koji su uživali u skate i inline natjecanjima, dok su im u BMX freestyle disciplini dah oduzimali zbilja najbolji od najboljih hrvatskih vozača.

Razlog tomu je ponajviše činjenica da je u sklopu Challenge Toura u Varaždinu organizirano BMX freestyle prvenstvo Hrvatske. No, u žestokoj konkurenciji, pobijediti je mogao samo jedan, a on je upravo prigodno bio i domaćin te jedan od inicijatora same izgradnje skate parka u Varaždinu.

Naravno, riječ je o prošlogodišnjem svjetskom prvaku Marinu Rantešu koji je u svom rodnom gradu obranio titulu prvaka Hrvatske u BMX freestyleu, ispred drugoplasiranog Ivana Kukuljana iz Umaga i trećeplasiranog Timona Vinceka iz Koprivnice.

Odnio je i titulu prvaka Challenge toura Varaždin, ostavivši iza sebe dva vozača iz Munchena, Chrisa Haasa i Jacob Nilsa. Publika zbog njih uopće nije imala vremena za predah, čemu su doprinijeli i vješti roleri, među kojima je u inline disciplini slavio Sven Buršić, iza kojega je na drugom mjestu završio Matija Kunštek, a na trećem Jan Gašparič. Iznimno napeto bilo je i skate natjecanje. U pobjednika se naposljetku prometnuo Bruno Vranić, ispred Bojana Međimoreca i Marina Mazarekića.

Natjecanja su trajala sve do zalaska sunca, dok su mnogi impresionirani Varaždinci, koji niti tada nisu htjeli da se zabava u skate parku završi, već najavili svoj dolazak u Osijek od 5. do 9. lipnja, kada će Pannonian Challenge ugostiti kremu ekstremnog sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!