Vodeni sportovi

Uspješna Lions regata, prikupljeno više od 110 tisuća kuna

Sportnet • četvrtak, 02.05.2019.
Uspješna Lions regata, prikupljeno više od 110 tisuća kuna

Ovogodišnja Lions regata Jedrima protiv droge ostvarila je svoju humanitarnu misiju. Više od 110 tisuća kuna prikupljeno na 21. izdanju odlazi u sve četiri Lions Regije u Hrvatskoj gdje će biti raspoređeni najpotrebitijim udrugama u službi prevencije i rehabilitacije kod ovisnosti o drogama...

S ovim humanitarnim ciljem proteklih je dana Kornatskim arhipelagom plovilo 50 stranih i domaćih posada s više od 500 sudionika iz 17 zemalja Europe i Azije. Prekrasna slika zajedništva u službi pomaganja, kao najljepša razglednica poslana je iz Hrvatske u svijet.

Energija i emocije koje se rijetko dožive, nova prijateljstva, ali i nova jedriličarska dostignuća najljepše su uspomene koje jedriličari sada nose svojim domovima. Od ukupno 29 posada iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Francuske, Italije, Japana, Libanona, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i 21 posade iz Hrvatske.

Prvo mjesto zasluženo je osvojila posada LC Norderstedt iz njemačkog Hamburga na čelu sa skiperom Antom Špoljarićem. Drugo mjesto odnijela je posada LC Salona iz Solina pod vodstvom Marka Marinovića, a treće mjesto pripalo je LC Zagrebu 2 na čelu s Leom Dolezilom.

Uz natjecateljski dio, na 21. izdanju regate održan je i niz zabavnih aktivnosti poput kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i dobrog raspoloženja. Posebnu pažnju privukla je večer nacionalnih specijaliteta zemalja sudionika od kojih su se pravim rajem za nepce pokazali makedonski specijaliteti Kabadaja iz Bitole i Skoplja te čvarci i prepoznatljive kremšnite iz Bermet LC Samobora.

Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji s 1 230 članova, svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udruga slijepih, invalida, kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. Upravo završenom, 21. regatom jedrima protiv droge pokazali su još jedan u nizu hvalevrijednih rezultata zajedništva uz puno truda, volonterskih sati, rada i ljubavi.

Na Europa Forumu održanom 2018. godine u Skoplju, Hrvatska je izabrana za novog domaćina ovog najvećeg europskog skupa Lionsa koji će se 2021. godine održati u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!