Ostali sportovi

Ivan Čarić suspendiran na četiri godine zbog upotrebe anaboličkih steroida

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.05.2019.
Ivan Čarić suspendiran na četiri godine zbog upotrebe anaboličkih steroida
Foto: EPA

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izrekao je četverogodišnji suspenziju Ivanu Čariću kod kojeg je pronađena nedopuštena tvar u organizmu na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke...

Na sjednici Stegovnog vijeća HZJZ-a održanoj 24. travnja 2019., donesena je odluka po kojoj se sportašu Ivanu Čariću, članu kluba Soouth Power Sinj, određuje četverogodišnje razdoblje nepodobnosti. U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 28. ožujka 2019. godine, tako da izrečena mjera ističe 27. ožujka 2023. godine.

Na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke održanom 10. ožujka 2019. u Sinju, Služba za antidoping HZJZ-a provela je dopinšku kontrolu. U uzorku biološkog materijala sportaša Ivana Čarića otkrivena je prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019.

Ivan Čarić prekršio je odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga te mu se temeljem odredbe 10.1 Pravilnika poništavaju rezultati postignuti na predmetnom natjecanju.

Protiv ove odluke sportaš ima pravo žalbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!