Ostali sportovi

U Split stiže 300 mališana sportaša iz Češke, BiH i Hrvatske

Sportnet • četvrtak, 09.05.2019.
U Split stiže 300 mališana sportaša iz Češke, BiH i Hrvatske

Ovog se vikenda, od 10. do 12. svibnja, u Splitu održava Međunarodni humanitarni sportski turnir LAV Cup...

Ovo je druga godina kako će sportski tereni splitskog hotela Le Meridien LAV postati domaćini sportsko-humanitarnom događaju u organizaciji međunarodne fondacije Sport2Life koju je osnovao bivši sportaš i poduzetnik Mike Saran. Oko 300 mladih sportaša, u dobi od 11 godina, iz Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u danima vikenda sudjelovat će u sportskim aktivnostima i natjecanjima u nogometu, košarci i odbojci.

„Svjedoci smo alarmantnih podataka o vremenu koje mladi i djeca provode u zamračenim prostorijama na mobitelima i u video igrama te štetnosti istih na njihov fizički i intelektualni razvoj. Također, visoke stope vršnjačkog nasilja, kao i podaci o alarmantnoj pretilosti jednako su zabrinjavajući. To se dešava sada i ovdje, nama, ne nekome na nekom drugom kraju svijeta. Moramo djelovati. Stoga je naša namjera ovakvim i sličnim sportskim događajima potaknuti djecu i mlade da izađu iz svojih kuća, da slobodno vrijeme provode u društvu, baveći se sportom koji im odgovara. Sport ih neće učiniti samo zdravijima i aktivnijima već će ih pripremiti i za brojne osobne i profesionalne izazove koji ih očekuju u životu, što mogu potvrditi i iz svog osobnog iskustva“, istaknuo je u najavi turnira Mike Saran, osnivač Sport2Life fondacije.

Projekte fondacije Sport2Life u Hrvatskoj do sada su podržali brojni proslavljeni hrvatski sportaši Ivan Perišić, Ivano Balić, Petar Metličić, Dino Rađa, Valent Sinković, Venio Losert, Asja Petersen i Samanta Fabris, a nogometaš Stipe Pletikosa i odbojkašica Senna Ušić Jogunica i ovog će se vikenda pridružiti mališanima u Splitu na LAV Cup-u.

Mladi sportaši iz Hrvatske i Europe već su se mogli okušati u nekoliko natjecanja u organizaciji fondacije Sport2Life, poput Mini V-Ball prvenstva u Češkoj, sportskog vikenda u Letnanyu te u sklopu prošlogodišnjeg, prvog izdanja LAV Cupa u Splitu. Također, fondacija Sport2Life organizirala je i niz edukativnih događaja poput Zdravog školskog odmora u nekoliko splitskih osnovnih škola te Univerzalne sportske škole za djecu koja se nekoliko puta mjesečno održava na bazenu i prostorima hotela Le Meridien LAV u Splitu.

Kako bi nastavili poticati mlade na aktivniji život, kretanje i upoznali ih s prednostima sportskog načina života, zaklada Sport2Life planira i ubuduće organizirati turnire za djecu i mlade te aktivno promicati sport i kretanje kao najzdraviji način života.

FOTO: Sport2Life

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!