Ostali sportovi

Počinje juniorsko Svjetsko prvenstvo u kuglanju u češkom Rokycanyju

Sportnet • petak, 10.05.2019.
Počinje juniorsko Svjetsko prvenstvo u kuglanju u češkom Rokycanyju

Naredna tri tjedna u češkom gradu Rokycanyu održavat će se Svjetska prvenstva u kuglanju za juniore U-18 u različitim disciplinama, a ekipno za seniore i seniorke...

Svjetskom prvenstvu prethodio je Svjetski pojedinačni kup U-14, gdje je Hrvatska imala svoje predstavnike.

Na VI. Svjetskom pojedinačnom kupu U-14 (od 07.5-10.05) koje je bilo uvod u Svjetsko prvenstvo juniora nastupili su Sara Pejak iz kuglačkog kluba “Siscia” iz Siska i Karlo Petranović iz kuglačkog kluba “Goranin” iz Delnica.

Prvog dana kvalifikacija, dobrom igrom oba naša predstavnika izborila su ulazak u finale, gdje su postigli odlične rezultate. U finalu Pejak je osvojila srebrnu medalju s ukupno 568, a Petranović brončanu medalju s ukupno 548 srušena čunja. Uz pojedinačnu, Pejak je osvojila i brončanu medalju u kombinaciji.

U nastavku velikih kuglačkih natjecanja slijedi XIII. Svjetsko prvenstvo juniora koje će se održati od 10. do 15. svibnja a nastupat će kod juniorki: Ivana Neralić, Anamarija Grdić, Amela Nicol Imširović, Vana Varga i Iva Vukošić,a kod juniora: Toni Ljubić Karlo Boroš, Ivan Kovačević, Karlo Zekić i Lovro Buzov.

Odmah sutra (11.05.) od 08:30 na redu je ekipno natjecanje kod juniorki, a juniori će se natjecati u istom dan kasnije. Nakon ekipnog natjecanja, narednih dana slijedit će tandemi, tandem mixevi i sprint, a zadnjeg dana prvenstva pojedinačno natjecanje i svečano zatvaranje Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!