Rukomet

3. Rukometni Dugave kup: Specifičan turnir koji se igra u kvartovskom izdanju

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 14.05.2019.
3. Rukometni Dugave kup: Specifičan turnir koji se igra u kvartovskom izdanju

Dugave kup je rukometni turnir koji okuplja amatere, rekreativce, ali i bivše i sadašnje profesionalce te sve zaljubljenike u sport koji je kod nas pomalo pao u zaborav kako reprezentacija više ne niže medalju za medaljom na velikim natjecanjima.

Specifičnost ovog turnira jest da se po prvi u Zagrebu, ali i Hrvatskoj igra u kvartovskom izdanju što je za nogomet svakodnevna pojava. Naravno, kako to na kvartovskim turnirima biva nema nikakvih ograničenja po godištima ili klubovima, dobrodošli su svi.

Prva dva izdanja bila su vrlo uspješna, medijski interes bio je na zavidnoj razini te kako iz godine u godinu nastavlja ta priča ovo bi mogla postati jedna od poznatijih tradicija zagrebačkog sporta.

Ideja se o svemu tome rodila se 2017. godine sasvim slučajno, u grupici rukometnih entuzijasta koji su projekt uspjeli realizirati uz pomoć Zagrebačkog rukometnog saveza i sponzora koji će i ove godine pomoći projektu da zaživi u punom sjaju. Turnir se ne igra na betonu, već na malonogometnoj podlozi sportskih prijatelja iz Futsal Dinama kako bi se spriječile moguće ozljede prilikom padova jer je rukomet o tome specifičan sport, zato se nitko do sada nije prihvatio ovakvog projekta Na prvom izdanju bilo je devet ekipa, lani dvanaest, a sličan broj očekuje se i sada što organizatori smatraju velikim uspjehom. Prijave su još otvorene, krajnji rok je 21. svibanj.

Ovaj je turnir organiziran prvenstveno kako bi se ljudima približio rukomet, sport koji je hrvatskoj naciji donio mnogo medalja i radosti u prošlosti, a s vremenom kao da je interes za njim nekako počeo blijediti. Pojavom poznatih rukometnih lica gledatelji su se počeli opet interesirati, a i ove godine spremaju se neka iznenađenja.

Kako bi gledatelje dodatno zainteresirali, organizatori su pripremili zabavni program čiji će se glavni dio odviti u subotu u večernjim satima kada će koncert održati grupa Joker.

Cijeli projekt ima i humanitarnu notu, prikupljat će se sredstva za pomoć Centru za rehabilitacijsku Sloboština koji pomaže djeci i odraslima oboljelim od Downovog sindroma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!