Ostali sportovi

Đerek: "Prošle godine morala sam preskočiti Osijek, stoga mu se ove godine posebno veselim"

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.05.2019.
Đerek: "Prošle godine morala sam preskočiti Osijek, stoga mu se ove godine posebno veselim"

Ana Đerek, naša olimpijka te jedna od ponajboljih hrvatskih gimnastičarki, nakon prošlogodišnjeg propuštanja DOBRO World Cup Osijek uslijed ozljede, ove se godine u Gradski vrt vraća u punome sjaju...

Iza Ane je vrlo dobar početak sezone – nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu i Dohi, te nastup na Europskom prvenstvu koje je prošlog mjeseca održano u poljskom Szczecinu. 20-godišnja Splićanka u Gradskom će vrtu nastupiti u svoje dvije najjače discipline – gredi i parteru.

Osijek je prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva. Što to znači za tebe, a što za nastavak sezone?

"Teško je reći. Prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva znači da sam već dosta i umorna (šala, naravno), ali i da sam spremna za nove izazove i dobre rezutlate. Za nastavak sezone svako uspješno odrađeno natjecanje dobar je korak naprijed, pa se nadam da će tako biti i u Osijeku."

Što bi rekla, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

"Osijek je za mene poseban zbog publike, naravno – zbog toga se ponajviše volim ovdje vraćati. Iako sam se natjecala na velikim natjecanjima i u dvoranama diljem svijeta, ovakvu atmosferu sam doživjela samo na našem Svjetskom kupu u Osijeku. I to je zbilja nešto posebno."

Koliko si puta do sada nastupila u Osijeku i koja ti je najdraža uspomena od tamo?

"U Osijeku sam do sada nastupila dva puta – 2015. i 2017 godine. Na svom prvom Svjetskom kupu u Osijeku osvojila sam peto mjesto na parteru, dok sam dvije godine kasnije bila šesta. Prošle sam godine morala preskočiti to natjecanje, kao i brojna druga, stoga mu se ove godine baš posebno veselim – i to će biti moja posebna uspomena."

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

"U Osijeku se natječem u svojim standardnim disciplinama – na gredi i na parteru, a vježbe koje pripremam iste su one koje sam prije mjesec dana izvodila na Europskom prvenstvu u Poljskoj."

Što možeš reći o konkurenciji koja će biti u Osijeku? Što publika može očekivati?

"Pretpostavljam da će konkurencija biti jaka kao i svake godine do sad i mislim da je jedan od glavnih razloga za to svarno super organizacija samog natjecanja te da se natjecatelji zbog toga iz godine u godinu vraćaju u Osijek. Publika može očekivati vrhunsku gimnastiku i dobru zabavu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!