Ostali sportovi

Filip Ude: "Za Osijek pripremam jaču vježbu od one s Europskog prvenstva"

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.05.2019.
Filip Ude: "Za Osijek pripremam jaču vježbu od one s Europskog prvenstva"

Filip Ude, jedan od ponajboljih hrvatskih gimnastičara svih vremena, i ove se godine vraća na naš domaći, već daleko prepoznatljivi DOBRO World Cup Osijek.

Osvajač brojnih velikih medalja, među kojima su srebra s Olimpijskih igara, te srebra sa Svjetskog i Europskog prvenstva, kao i Mediteranskih igara, u Osijeku će loviti još jednu medalju koja bi upotpunila njegovu, ionako bogatu, kolekciju. Trostruki hrvatski olimpijac, odnedavno ponovni višebojac, nakon vrlo dobrih plasmana na Europskom prvenstvu, u Osijek dolazi više no spreman.

Osijek je prvo natjecanje nakon, za tebe vrlo dobrog, Europskog prvenstva. Što to znači za tebe i za nastavak sezone?

"Osijek je za mene, kao i za sve nas hrvatske reprezentativce na neki način posebno natjecanje. Za mene, ono je trenutno vrhunac pripremne faze za nadolazeće Europske igre koje će se u lipnju održati u Minsku, a na kojima ću biti jedini hrvatski predstavnik. To će mi biti odlična prilika da isprobam neke nove elemente, a koje planiram ubaciti u svoju vježbu."

Što bi rekao, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

"U Osijeku sam prvi put osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju na konju s hvataljkama i po tome je taj Svjetski kup za mene poseban. Zbog tih dragih uspomena, ali i atmosfere i domaćeg terena volim se vraćati ovdje."

Što ove godine spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

"Ove godine, za razliku od prethodnih, plan mi je u Osijeku nastupiti u čak tri discipline – na parteru, na konju s hvataljkama te na preči. Na konju pripremam nešto „posebno“, s obzirom da ću ići nešto težu vježbu nego što je to bio slučaj na nedavnom Europskom prvenstvu u Szczecinu."

Što možeš reći o konkurenciji koja će ove godine biti u Osijeku? Što publika može očekivati?

"Iskreno, nisam gledao tko dolazi od konkurenata. Ali vjerujem da će kao i svake godine konkurencija biti žestoka, natjecanje odlično pripremljeno i organizirano, te da ni nama gimnastičarima, a ni publici neće ništa nedostajati, nego da će/ćemo uživati u odličnoj gimnastici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!