Automoto

Međunarodna utrka nadomak Ozlja: Glavica spremna za dokazivanja

Sportnet • petak, 17.05.2019.
Međunarodna utrka nadomak Ozlja: Glavica spremna za dokazivanja

Na stazi Glavica u Ribniku, nadomak Ozlja, starta ovogodišnja autocross sezona. Međunarodnu utrku Autocross memorijal Josip Pilat - Ribnik 2019., što se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, te državna prvenstva Hrvatske i Slovenije organizira Autoklub Ozalj uz suorganizaciju Auto sportskog kluba Kastavac iz Kastva...

Prijavljen je 31 vozač iz sedam europskih zemalja Slovačke, Slovenije, Austrije, Italije, Češke, Mađarske i Hrvatske, a bit će raspoređeni u četiri međunarodne skupine. Tijekom vikenda u subotu 18. i nedjelju 19. svibnja ljubitelji auto sporta na zemljanim terenima imat će prigodu vidjeti niz zanimljivih ogleda u vrhunskom voznom parku kakav se u nas može vidjeti upravo zahvaljujući bodovanju utrke u okviru FIA CEZ prvenstva.

U okviru Prvenstva Hrvatske, za koje se vjeruje da će ove godine objediniti minimalne, za bodovanje prvenstva tri utrke, očekuje se nastup desetak vozača iz četiri kluba – Buzet Autosport, Ozalj, Kastavac i Učka sport. Njihove šanse u međunarodnoj konkurenciji su minimalne, ali moguće je i poneko iznenađenje.

Vozi se na, još uvijek jedinoj hrvatskoj autocross stazi Glavica dugoj 888 metara. Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila odvijat će se dan uoči natjecateljskog programa od 14 do 17:30 sati, dok će od 13 do 16 sati biti moguć slobodni trening. U nedjelju od 9 sati voze se dva službena treninga, slijede od 11:35 sati tri kvalifikacijske vožnje, dok su finalne na rasporedu u 15:35 sati. Najuspješnijim sudionicima pokali će se uručivati od 17:15 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!