Automoto

U Skradinu se nastavlja brdska sezona, Dimitrijević lovi treću generalku

Sportnet • petak, 17.05.2019.
U Skradinu se nastavlja brdska sezona, Dimitrijević lovi treću generalku

Skradinska staza, jedna od najljepših u nas, očekuje 97 vozača iz šest europskih zemalja, a do sad dvostruki pobjednik Dejan Dimitrijević želi slijedom i treći trijumf...

Na brdskoj stazi nadomak Skradina, koji mnogi smatraju jednom od najljepših u nas, ovog vikenda šibenski Autoklub Mihovil organizira 13. Nagradu Grada Skradina 2019., međunarodna utrka što se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Prvenstvo Republike Hrvatske u kategoriji I i II, Prvenstvo povijesnih automobila i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija), kao i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Nastup u šest različitih konkurencija prijavilo je 97 vozača iz šest europskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Srbije i Hrvatske. Broj prijavljenih obećava vrhunski automobilistički događaj na jednoj od ponajboljih i zasigurno najljepših hrvatskih brdskih staza dugoj 3.387 metara. Među prijavljenima brojem prednjače hrvatski automobilisti, njih 71 iz 24 kluba u svim raspisanim konkurencijama, dok je iz susjedne BiH nastup najavilo 20 vozača.

Skradinska utrka drugo je ovogodišnje natjecanje domaćeg prvenstva. Nakon uspona na Sljeme proteklog vikenda, novu priliku dobit će neki od favorita koje su tehnički problemi spriječili slavlje u Zagorju. Ipak u prvi plan izbija pobjednik sljemenske utrke, izuzetni automobilistički as one, još uvijek mlađe hrvatske garde vozača, Dejan Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, tim više jer je upravo on u Kategoriji I hrvatskog prvenstva posljednje dvije godine pobjeđivao u Skradinu. Može li ponoviti uspjeh, može li do svojevrsnog hat-tricka čime bi se upisao u zlatnu knjigu ove utrke. Žestoki rival mu je Riječanin Mario Jurišić (AK Župa Dubrovačka), a u prvenstvo se uključuje nekadašnji europski prvak Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac). Za vjerovati je da se intenzivno popravlja Micek Zagrepčanina Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) koji Sljeme posljednjih sezona baš i ne pamti po dobrom. Splićanin Ante Alduk (AK Dubrovnik racing), nakon debakla na Medvednici, mora pokazati, u grupi A, zube Saši Radoli (AMK No Traction Pula) i Niki Puliću (AK Dubrovnik racing), koji je u ciklus povratka na hrvatske staze upisao, za sada, i nastup u Skradinu. S novom i jakom pilom, VW Golfom V 2.0 u klasi E1-16 premijerni nastup imat će veteran i višestruki prvak Dubrovčanin Maro Franić. Uključuje se u brojnu klasu s izvrsnim imenima za volanom, pa vrijedi vidjeti što može ostvariti.

Ipak, u generalci treba očekivati juriš na pobjedu višestrukog hrvatskog prvaka Kategorije II Mađara Laszla Szasza (AK Dubrovnik Racing) u formuli Reynard Zytec F3000, tim više jer su svi formulaši propustili otvorenje sezone protekli vikend.

Subotnji program 17. svibnja predviđa verifikaciju vozača i tehnički prijem vozila od 8 do 11 sati, dvosatne neslužbene treninge od 12:15 sati, nakon kojih od 15:30 sati slijede dva službena treninga. U nedjelju 18. svibnja u 11:30 sati organizatori su predvidjeli svečano otvaranje utrke, a potom u 12 sati prvu bodovnu vožnju. Druga je na rasporedu oko 14:30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!