Automoto

Sjajni Jurišić i Pokos odnijeli pobjede iz Beograda

Sportnet • utorak, 21.05.2019.
Sjajni Jurišić i Pokos odnijeli pobjede iz Beograda

U konkurenciji 54 vozača dva mlada hrvatska asa ostvarili dvostruke pobjede u svojim klasama, svaki u tri bodovne konkurencije...

Nastupom u Srbiji na međunarodnoj utrci „CEZ IV – Ada Huja Beograd“, održanoj u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije, u pet različitih konkurencija, zapaženu su ulogu, iako malobrojni, imali i hrvatski kartingaši...

Bilo je to drugo inozemno gostovanje na kojem se boduje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu, a nastupilo je tek 11 naših vozača i vozačica. Međutim, i ukupni broj sudionika bio je skroman, tek njih 53 iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, a uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone bodovana su državna prvenstva Srbije i Hrvatske, te međunarodni slovenski Sportstil Cup.

Posebno zapaženu ulogu odigrala su dvojica mladih hrvatskih asova koji za sobom imaju već niz međunarodnih nastupa i uspjeha. Riječanin Matija Jurišić, član Autokluba „RI autosport“ u klasi Rotax Max Senior i Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija) u klasi KZ2 bili su pobjednicima u obje bodovne utrke i tako osvojili maksimalan broj bodova u čak tri konkurencije: CEZ-u, Prvenstvu Hrvatske i Sportstil Cupu. Time su ujedno zadržali liderske pozicije na vrhu ljestvica ovogodišnje sezone. Pokos je uz to bio i jedini hrvatski vozač s „pole position“ s koje je startao u utrke.

S jednim drugim mjestom, a potom pobjedom u drugoj vožnji, briljirao je u klasi Rotax Max Junior i mladi Koprivničanac Leon Zelenko (KK Koprivnica), pobijedivši tako u PH. Iz Beograda se s dvostrukim pobjedama hrvatskog prvenstva vraćaju i Ricardo Kočevar (AK Istra racing team Pazin) u klasi Rotax Micro Max, Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing) u Rotax Mini Max, te Dorijan Čargonja (DD2) i Ivo Matić (DD2 Master), obojica iz AKK Podravina Koprivnica.

Kroz tri tjedna novo je gostovanje u Srbiji, kada se na istoj stazi vozi treće natjecanje sezone PH, čiju je organizaciju i domaćinstvo, umjesto u Novom Marofu, Hrvatski auto i karting savez morao prepustiti Sportskom auto i karting savezu Srbije. Naime, u Hrvatskoj trenutno na žalost nema staze s tehničkim i administrativnim preduvjetima za organizaciju jedne FIA CEZ utrke.

Tekst i fotografija: Miroslav Krpan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!