Nogomet

13 europskih reprezentacija nastupit će na Svjetskom prvenstvu 2022. godine

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.05.2019.
13 europskih reprezentacija nastupit će na Svjetskom prvenstvu 2022. godine
Foto: EPA

Kako je FIFA odlučila da ipak neće proširivati Svjetsko prvenstvo 2022. godine, poznata je i podjela mjesta po konfederacijama i jasno je da će Europa imati zagarantiranih 13 mjesta...

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru sudjelovat će 32 reprezentacije, a ne kako je FIFA planirala proširiti broj sudionika na 48. Slijedom toga podjela mjesta po konfederacijama ostaje nepromijenjena.

Tako će Europa imati i dalje najviše mjesta, njih 13, a slijedi je Afrika s pet zagarantiranih mjesta. Jedno mjesto osigurano je i za domaćina Katar, a mjesta ostalih konfederacija bit će poznata nakon dodatnih kvalifikacija.

U dodatnim kvalifikacijama, kao i inače, sudjelovat će po jedna reprezentacija iz Azije, CONCACAF-a, Oceanije i Južne Amerike.

Južna Amerika tako će imati četiri ili pet mjesta, jednako kao i Azija, CONCACAF tri ili četiri mjesta, a Oceanija u najbolju ruku jednog predstavnika.

U azijskim kvalifikacijama sudjelovat će 46 reprezentacija, u afričkim kvalifikacijama njih 54, CONCACAF 34, a u europskim 55 reprezentacija, oceanijske kvalifikacije igrat će 11 reprezentacija, a južnoameričke deset.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!