Nogomet

Šuker: "Nikada nećemo dopustiti da Liga prvaka postane zatvoreno natjecanje"

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2019.
Šuker: "Nikada nećemo dopustiti da Liga prvaka postane zatvoreno natjecanje"
Foto: Pixsell

Davor Šuker istaknuo je još jednom kako UEFA ne radi na tom da ispuni želju velikih klubova i Liga prvaka postane elitno i zatvoreno natjecanje već samo radi na poboljšanjima...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zadovoljan je sadašnjim izgledom Lige prvaka, ali i odlukom predsjednika Aleksandra Čeferina da se prije donošenja bilo kakve odluke provede opsežna rasprava o cijeloj temi.

"Liga prvaka je sjajno natjecanje upravo kakva je sada. Činjenica je da je to najbolje natjecanje u svijetu, ali to ne znači da nećemo gledati opcije kako je još više unaprijediti. Uvijek trebamo pratiti naša natjecanja i vidjeti koje su promjene potrebne, a koje ne. Ovo je prvi put da je UEFA odlučila provesti konzultacije prije odluke, predsjednik Čeferin dao je tu riječ i održao ju je."

Šuker ističe kako UEFA neće dopustiti zatvaranje Lige prvaka za manje klubove i saveze.

"Konzultacije o promjenama bit će započete vrlo brzo, a promjene bi došle na red najranije 2024. godine. UEFA i predsjednik jasno su rekli u više navrata kako neće dopustiti zatvorena natjecanja jer svaki klub može sanjati nastup u Ligi prvaka i tako će i ostati."

Želja velikih klubova je jasna, oni žele što zatvoreniju Ligu prvaka u kojoj bi imali samo velike utakmice i tako dodatno više zarađivali. Šuker tvrdi kako UEFA ne osjeća nikakav pritisak.

"Slušamo velike klubove i saveze jednako kao i male te ne osjećamo pritisak. Nitko ne može staviti pritisak na Uefu, to je otvoren proces i svi mogu dati svoje mišljenje. Uvjeren sam kako je moguće postići dogovor koji bi zadovoljio sve strane. To nam je cilj, a predsjednik Čeferin već je pokazao kako zna postići ravnotežu."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!