Automoto

Bogat oktanski vikend na hrvatskom jugu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 24.05.2019.
Bogat oktanski vikend na hrvatskom jugu

U Industrijskog zoni Banići ovog vikenda bit će otvorenje autoslalom sezone i nastavak kronometar vožnji PH...

Automobilisti ovog vikenda sele na krajnji jug Hrvatske. U organizaciji Autokluba Ragusa Racing iz Mokošice održava se dvostruki program Prvenstva Republike Hrvatske – u subotu autoslalom, a u nedjelju treće natjecanje kronometar vožnji. Natjecanja obje discipline odvijaju se na improviziranoj stazi Industrijske zone Banići nadomak Slanog, a boduju se i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a.

Subotnja 17. Nagrada Ragusa Racing 2019. okupit će 42 vozačice i vozača iz 11 klubova na otvorenju ovogodišnje sezone autoslaloma. Favoritima ekipne konkurencije, ali i pojedinačno u grupama i klasama, slove državni prvaci iz SAK Samobor predvođeni veteranom i jednim od najtrofejnijih domaćih automobilista Antunom Laušinom. Jakim i brojnim sastavom, čak 12 sudionika, suprotstavit će im se domaćini iz Ragusa Racinga, a iako usamljeni predstavnici svog Autokluba Pula-Rovinj bračni par Iva i Nenad Damarija nadaju se dobrim rezultatima nakon zapaženog nastupa na CEZ natjecanju u Mađarskoj prije mjesec dana. Program počinje verifikacijom u 8,30 sati, trening je u 12 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 14,15 sati. Vozi se na stazi duljine 1.610 metara s 50 slalom vrata. Proglašenje najuspješnijih je oko 19 sati.

U nedjelju 26. svibnja 55 vozačica i vozača iz 17 klubova nastupa u još uvijek najmlađoj domaćoj prvenstvenoj auto disciplini – kronometru. Dva istarska natjecanja su za nama, ali trojice prvoplasiranih Kopajtića (AK Rijeka), Krote (AK Buzet Autosport) i Badurine (KK Rijeka) nema na listi sudionika trećeg ogleda sezone. Šansa je to da lidersku poziciju preuzme trenutno četvrtoplasirani Dean Jurasić (AK Istra racing team Pazin), pobjednik kišnog izdanja utrke u Plomin Luci. Upravo njegovoj ekipi, koja u Baniće stiže gotovo u punom sastavu s osam vozača, pruža se mogućnost stjecanja dodatne i znakovite bodovne razlike na čelnoj poziciji među 20 klubova. Na devetom izdanju kronometra u Banićima dva kruga staze duljine 975 metara čini jednu bodovnu vožnju, a za konačni se rezultat boduju tri vožnje. Verifikacija i prijem je od 8 sati, trening je u 11, a prva vožnja u 13,40 sati. Oko 18,30 sati na završnoj svečanosti najuspješniji će primiti zaslužene nagrade.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!