Ostali sportovi

Hrvatske kuglačice u borbi za naslov svjetskih prvakinja, kuglači igraju za broncu

Sportnet, Branimir Korać • subota, 25.05.2019.
Hrvatske kuglačice u borbi za naslov svjetskih prvakinja, kuglači igraju za broncu

Još jedan sjajan nastup hrvatskih kuglačica na Svjetskom prvenstvu i plasman u finale. U polufinalu su bile bolje od Njemačke, a kuglači su poraženi od Srbije i igrat će za treće mjesto...

Današnja utakmica naših cura protiv Njemica bila je revanš za 2017., naime, prije dvije godine u Dettenheimu Njemice su u finalu uzele zlato, a Hrvatice su bile srebrne.

Danas u prvom paru su nastupile Mirna Bosak i Klara Sedlar protiv Zenker i Schneider. Bosak je sigurnom igrom dobila tri seta ispred Zenker i s rezultatom 649:609 upisala poen, dok je Klara uspjela osvojiti samo jedan set, pa je Schneider s 3:1 i 599:581 odnijela poen na stranu Njemačke.

U drugom paru Marijana Liović sa 655 srušenih čunjeva i tri osvojena seta sredila je Dollheimer koja iako je jedan set odigrala vrhunski i srušila ukupno 661 čunj, nije uspjela upisati poen za Njemačku. Dobru igru kolegice pratila je Ana Jambrović koja je s 2:2 u setovima i s više čunjeva 618:607 uzela poen ispred Sellner.

Zadnji par, kojeg su činile Ines Maričić i Nataša Ravnić, odradio je dobru zadaću. Maričić je malo nespretno krenula u prva dva seta, ali je u druga dva sve uspjela nadoknaditi te je sa 616:608 u srušenim čunjevima bila bolja od Seitz. Ravnić je danas odigrala svoju igru, ali nažalost nije bilo dovoljno da poen prevagne na hrvatsku stranu jer je Lutz s 3:1 i 630 srušenih čunjeva ipak bila bolja.

Pobjedu su Hrvatice upisale rezultatom 6:2, a u čunjevima 3720:3714 što je bilo dovoljno da osiguraju finale. Finalni susret igra se u nedjelju točno u podne protiv reprezentacije Mađarske.

Iako su kvalifikacije i četvrtfinale odigrali jako dobro, na žalost hrvatski kuglači nisu uspjeli osigurati finale ispred nadmoćne Srbije. S tek jednim poenom u hrvatsku korist, utakmica je završila 7:1 i s 3919:3744 u korist Srbije.

U utakmicu se krenulo obećavajuće. Prvi su nastupili Branko Manev protiv Vlajkova i Luka Požega protiv Tepše. Manev je uspio dobiti Vlajkova rezultatom 2:2 i sa 634:592 u čunjevima, a Požega protiv Tepše nije na žalost imao prevelike šanse jer je Tepša 4:0 u setovima i sa 662:621 bio bolji.

Nakon prvog para još je sve bilo otvoreno. U drugom paru Alen Kujundžić protiv Kovačića prošao je slično kao Požega, bez osvojenog seta i sa 644:686 u čunjevima, a ništa nije bilo bolje kod Darija Radoša koji je 602:637 nije mogao pratiti Ernješija.

U zadnjem paru Luka Bolanča i Borna Gašpert protiv srpske kombinacije Baranj/Jovetić uzeli su tek jedan set, a 626 srušenih čunjeva je bilo premalo u odnosu na 673 čunjeva protivnika. Damir Ceković protiv kombinacije Zavrako/Simijonović uzeo je dva seta, ali na žalost sa 617 srušenih čunjeva nije uspio konkurirati za poen ispred Srbije koja je imala 669 srušenih čunjeva.

Dečkima je ostala borba za broncu, a utakmica se igra sutra, nedjelja u 8 sati protiv reprezentacije Mađarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!