Rukomet

Hrvatski rukometaši na Svjetskom prvenstvu do 19 godina u teškoj skupini

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.05.2019.
Hrvatski rukometaši na Svjetskom prvenstvu do 19 godina u teškoj skupini
Foto: Pixsell

Jučer je u Baselu održan ždrijeb Svjetskog prvenstva za rukometaše do 19 godina, a Hrvatska je smještena u vrlo zahtjevnu skupinu...

Svjetsko prvenstvo za rukometaše do 19 godina održava se od 6. do 18. kolovoza ove godine u Skoplju, a Hrvatska je saznala protivnike u skupini.

Ždrijeb je dosta težak, ali barem prolazak u sljedeću fazu ne bi smio biti upitan. Hrvatska je smještena u skupinu A u društvu Španjolske, Slovenije i Norveške s kojima će se voditi velika bitka za poredak u skupini i te četiri reprezentacije trebale bi proći dalje. Čile i Saudijska Arabija su u statusu autsajdera.

Skupina A križa se u nokaut fazi sa skupinom B u kojoj se nalaze Švedska, Francuska, Mađarska kao glavni favoriti stoga je vrlo važno završiti prvu fazu natjecanja na što boljoj poziciji.

"Imamo jako tešku skupinu, tu su tri izuzetno moćne europske reprezentacije. Ako sam htio nekoga izbjeći onda je to Slovenija koja ima odličnu reprezentaciju. Gledao sam Europsko prvenstvo u Sloveniji prošle godine i bit će jako teško. Tim prije što se spajamo sa skupinom B gdje su još tri europske ekipe – Švedska, Francuska i Mađarska. Ali ako želimo do borbe za medalju,jasno je da ćemo morati pobijediti nekoliko europskih reprezentacija. Moramo se dobro pripremiti i vjerujem da ćemo biti pravi", rekao je izbornik reprezentacije Siniša Markota za stranicu Saveza.

I dok su skupine A i B vrlo teške, donji dio ždrijeba je za klasu slabiji i tu će biti daleko lakše doći do završnice.

SKUPINA A: HRVATSKA, Španjolska, Slovenija, Norveška, Čile, Saudijska Arabija

SKUPINA B: Švedska, Francuska, Mađarska, Egipat, Kineski Tajpeh, Kanada

SKUPINA C: Danska, Bahrein, Sjeverna Makedonija, Japan, Argentina, Nigerija

SKUPINA D: Island, Njemačka, Srbija, Tunis, Brazil, Portugal

FOTO: Zoran Grizelj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!