Ostali sportovi

U Zagreb dolazi Monitoring skupina za doping Vijeća Europe

Sportnet • petak, 31.05.2019.
U Zagreb dolazi Monitoring skupina za doping Vijeća Europe
Foto: EPA

Središnji državni ured za sport i Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping zatražili su evaluacijsku posjetu delegacije Monitoring skupine za doping Vijeća Europe vođeni obvezama Antidopinške konvencije Vijeća Europe i relevantnih preporuka iz Europske sportske povelje i Kodeksa sportske etike.

Središnji državni ured za šport kao glavno vladino tijelo na području sporta želi osigurati da svi relevantni dionici djeluju sukladno preporukama europskih tijela, odredbama Proširenog djelomičnog sporazuma o sportu (EPAS) i WADA-e.

U skladu s postupovnim smjernicama sektora za sport Vijeća Europe, evaulacijska vizita fokusirat će se na zakonsku regulativu u području antidopinga i položaj hrvatske nacionalne antidopinške organizacije s obzirom na principe dobrog upravljanja operativne neovisnosti i prepoznatljivosti.

Ovaj posjet trebao bi podržati naše napore u razvoju i poboljšanju nacionalne politike i prakse, a sve u skladu s međunarodnim standardima.

U Središnjem državnom uredu za šport vjeruju da je ovo način na koji bi ne samo olakšavali međunarodnu suradnju, nego i osigurali razmjenu znanja i iskustava između domaćina i stručnog tima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!