Automoto

U Crnoj Gori vozi se Međunarodna brdska utrka

Sportnet • petak, 31.05.2019.
U Crnoj Gori vozi se Međunarodna brdska utrka

Prvog lipanjskog vikenda, u susjednoj Crnoj Gori, na poznatoj brdskoj stazi Kotor - Trojica, dugoj 4.350 metara, održava se međunarodna automobilistička utrka Kotor 2019., što se uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Šampionat Crne Gore, te Kup Kotora, vozi i za Prvenstvo Republike Hrvatske i to u sve tri konkurencije – kategorijama I (turistički) i II (sportski) automobili, te povijesnih vozila. Organizatoru, Auto moto sportskom klubu Kotor, pristiglo je 99 prijava iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Na trećoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Republike Hrvatske u samo 20-tak dana, očekuje se start 45 vozača iz 15 hrvatskih klubova.

Nakon dva nastupa, na vrhu ljestvice Kategorije I, izdvojila se trojka od koje se ove sezone najviše i očekuje. Pobjeda na Sljemenu, te treće mjesto u Skradinu, Dejana Dimitrijevića (AKK Velika Gorica) koji vozi Seat Leon R3.2 Turbo, dovela je na čelno mjesto iako izjednačen u bodovima s drugoplasiranim Riječaninom Marijom Jurišićem (AK Župa Dubrovačka) koji je svojim Audijem A4 STW 2.0 osvojio dva druga mjesta. Nakon sljemenskog odustajanja, pobjeda u Skradinu do treće je pozicije dovela svojevremenog hrvatskog prvaka Zagrepčanina Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) koji nastupa u Mitsubishiju Lanceru Evo IX. Oni su favoriti na kotorskoj stazi, ali iz prikrajka vrebaju Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka) i ugodno iznenađenje skradinske utrke Stijepo Manenica (AK Dubrovnik racing) u, za njega, novom Mitsubishi Lanceru Evo IX grupe N. Mađar Laszlo Szasz u prestižnoj formuli Reynard Zytec F3000, već niz godina u dresu dubrovačkih prvaka, slovi favoritom za apsolutnu pobjedu, dok će među hrvatskim povjesničarima glavnu riječ voditi trenutni lideri prvenstva Ante Gačina (AKK Rogoznica) i Antonio Hernaut (AK Župa Dubrovačka), svaki s po jednom pobjedom.

Subotnji treninzi na rasporedu su u 12 sati, a prva od dvije bodovne vožnje sutradan, 2. lipnja u 11 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!