Ostali sportovi

Ekipno zlato za Hrvatsku IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne

Sportnet • petak, 31.05.2019.
Ekipno zlato za Hrvatsku IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne
Foto: FaH

Prvog dana natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je svečano otvoreno na legendarnoj zagrebačkoj kuglani Grmoščica, hrvatska ženska reprezentacija sa srušenih 2033 čunja osvojila je zlato.

U prvom nastupu Petra Deša, kategorija B1, srušila je odličnih 613 čunjeva. Nova reprezentativka Dragana Kovačević u kategoriji B2 imala je izuzetno dobar premijerni nastup srušivši 672 čunja. Odluku o medalji donio je nastup Ruže Markešić u kategoriji B3 koja je srušila 748 čunjeva.

Iako sam pred nastup imala malu tremu jer nije lako nastupiti na ovakvom važnom natjecanju pred svojom publikom i na svom terenu, uspjela sam je nadvladati. Kada je krenulo natjecanje, posvetila sam se da ostvarim što bolji rezultat i mislim da sam u tome uspjela. Iako nisam oborila svoj europski rekord s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz rumunjskog Targu Muresa, izuzetno sam zadovoljna svojim nastupom", zaključila je Petra Deša.

Srebro je pripalo kuglačicama Poljske sa srušenih 1956 čunjeva, dok su brončane Rumunjke sa srušenih 1936 čunjeva.

Osim osvojene zlatne medalje, prvog dana EP za Hrvatsku su nastupili i kuglači u ekipnom dijelu natjecanja, u kategoriji B1 S. Đunđek (507), i Enver Jusić (498) te Darko Sarapa u B2 kategoriji (649). Nakon nekompletno odigranog ekipnog dijela za kuglače (nastavak je sutra) Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu. Osim gore navedenih kuglača prvog dana natjecanja nastupio je i Denis Velimirović u B1 kategoriji, koji je srušio 469 čunjeva i Ranko Milutinović koji je srušio 529 čunjeva i plasirao u finale u konkurenciji slijepih kuglača. Osim Milutinovića, u isto finale, kao posljednji osmi plasirao se je i Đunđek.

Kod kuglačica, sve tri su se plasirale u pojedinačna finala po kategorijama (Deša, Kovačević, Markešić).

19. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne, danas je otvorio predsjednik Europskog i Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, u ime grada Zagreba prisutne je pozdravila Tanja Ališić iz Gradskog ureda za sport i mlade. U ime Središnjeg državnog ureda za šport, Ivan Barićević. Goste je pozdravila i Ljubica Lukačić, izasalnica Predsjednika Sabora RH.

Na ovom EP sudjeluje 83 natjecatelja iz devet zemlja.

Sljedećeg dana natjecanja, na programu je nastavak ekipnog natjecanja za kuglače i pojedinačno kvalifikacije u obje konkurencije po kategorijama.

Izvor: HPO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!