Ostali sportovi

I Južnoafrički atletski savez podnio žalbu CAS-u u slučaju Caster Semenye

Branimir Korać • subota, 01.06.2019.
I Južnoafrički atletski savez podnio žalbu CAS-u u slučaju Caster Semenye
Foto: EPA

Caster Semenya nalazi se među onim sportašicama koje će prema odluci IAAF-a morati koristiti lijekove za smanjenje razine testosterona u organizmu, a atletičarka i Južnoafrički atletski savez uputili su žalbu CAS-u...

Nakon što je odbijena žalba Caster Semenye prema IAAF-u i njegovoj odluci o smanjenju razine testosterona u krvi, Semenya je uložila žalbu CAS-u, Sportskom arbitražnom sudu, a žalbu je potvrdio i Južnoafrički atletski savez.

Južnoafrikanci vjeruju kako bi Semenya trebala nastaviti nastupati kao i dosad bez uzimanja dodatnih lijekova, ali prema odluci IAAF-a, ona bi također trebala uzimati lijekove za smanjivanje razine testosterona u kriv.

IAAF je donio odluku kako se Semenya ne može natjecati dok ne smanji razinu testosterona, za to bi trebala uzimati dodatne lijekove i tek kada on bude u razini koju propisuje IAAF, ona bi dobila zeleno svjetlo.

Zanimljivo ta odluka se odnosi isključivo za atletičarke koje nastupa na utrkama između 400 i 1000 metara te Južnoafrikanci sumnjaju kako je odluka usmjerena isključivo protiv Semenye.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!