Nogomet

Na današnji dan: Hajduk je osvojio svoj posljednji naslov prvaka Jugoslavije

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.06.2019.
Na današnji dan: Hajduk je osvojio svoj posljednji naslov prvaka Jugoslavije
Foto: Bruno Karadža

Na današnji dan 1979. godine Hajduk je osvojio svoj posljednji naslov prvaka Jugoslavije. Nakon toga Hajduk je zamijenio Stari plac Poljudom, a do titule ga je s klupe vodio Tomislav Ivić...

Hajduk je 1978. godine na klupu vratio Tomislava Ivića i to se pokazalo punim pogotkom. Iako možda na papiru nije imao najjaču momčad, na travnjaku je ta momčad bila najbolja, uigrana i upravo zahvaljujući Iviću otišla je do titule.

Bila je to ujedno i posljednja sezona Hajduka na Starom placu, završavao se velebni stadion na Poljudu u svrhu održavanja Mediteranskih igara i Hajduk je nakon 68 godina napustio Stari plac.

Ivić je na klupi zamijenio Vlatka Markovića i Hajduk je ambiciozno ušao u sezonu, do samog kraja vodio je s Dinamom borbu za titulu prvaka i na kraju ju je i odnio.

Kasnije se Dinamo žalio zbog dobro poznatog slučaja Tomić, a sud mu je čak i dodijelio titulu, ali na terenu je Hajduk bio prvak.

Za Hajduk su u toj sezoni igrali s najviše nastupa Boriša Đorđević, Šime Luketin i Vedran Rožić da bi ga po nastupima slijedili Mišo Krstičević, Boro Primorac, Luka Peruzović, Dražen Mužinić, Ivica Šurjak, Zlatko Vujović, Nenad Šalov, Ivan Budimčević, Zoran Vujović, Slaviša Žungul, Davor Čop, Mićun Jovanić, Špiro Ćosić, Damir Maričić, Ivica Matković, Mario Boljat, Robert Juričko, Milo Nižetić, Marijan Zovko, Ivan Gudelj i Ivan Katalinić.

Slaviša Žungul sa samo 17 nastupa bio je prvi strijelac s 12 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!