Nogomet

Na Pampasu se sve odvija planiranom dinamikom, izvedeno 80 posto "pilota"

Sportnet • utorak, 18.06.2019.
Na Pampasu se sve odvija planiranom dinamikom, izvedeno 80 posto "pilota"

Na najvećem osječkom gradilištu nema zastoja u izvođenju radova, a u pripremnoj fazi su i pristupne ceste. Izgradnja novog stadiona i kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu kreće se zacrtanim ritmom...

Sve aktivnosti na najvećem osječkom gradilištu napreduju zadanom, unaprijed utvrđenom dinamikom i nema nikakvih nepredviđenih problema koji bi usporili projekt u cjelini.

Vrijedi podsjetiti kako je jesenas izveden nasip od miješanog kamenog materijala u prosjeku 1,5 metar na površini od 153.700 m2, što je bilo nužno u samoj pripremi budućih građevinskih radova.

Trenutno se izvodi duboko temeljenje u obliku stupnjaka (takozvanih "pilota") koji se buše u tlo na dubinu od 12 metara. Dosad ih je izvedeno 80 posto, a na istočnoj, sjevernoj i zapadnoj tribini taj je posao već završen.

Nadalje, počelo je izvođenje podložnog betona ispod "temeljnog roštilja" koji će povezati sve izvedene stupnjake u jednu kompaktnu cjelinu koja će prenositi cjelovito opterećenje konstrukcije stadiona na nosivom tlu.

I dalje se izmješta ukopana vodovodna cijev za distribuciju sirove vode, što je u proteklom razdoblju bilo malo usporenijeg intenziteta uslijed visokog vodostaja Drave i obilnih padalina. Naime, cijev se postavlja na dubini od tri metra, pa se radovi ne mogu izvoditi baš u svim uvjetima.

Što se, pak, tiče pristupnih cesta, one su u pripremnoj fazi i idućih dana se očekuje početak izvođenja radova i u tom dijelu projekta.

nk-osijek.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!