Ostali sportovi

Opatija i Siget vodeći nakon odigranog prvog dijela klupskog PH u odbojci na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.06.2019.
Opatija i Siget vodeći nakon odigranog prvog dijela klupskog PH u odbojci na pijesku

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja, na zagrebačkom Jarunu odigrano je prvo okupljanje klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. U ženskoj je konkurenciji nastupilo sedam klubova, a u muškoj pet. Nakon odigranog prvog dijela natjecanja u muškoj konkurenciji prvo mjesto drži povratnik u društvo odbojkopjeskaških prvoligaša, KOP Opatija, dok kod žena vodeću poziciju drži prošlogodišnji osvajač - zagrebački KOP Siget.

U dva sunčana dana ispunjena odličnom odbojkom na pijesku, odrađeno je prvo okupljanje Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, klupskog natjecanja odigranog usporedno s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske.

U susretu između dva kluba u ligi, svaki klub predstavljaju dva para, te se igraju dvije zasebne utakmice. Međusobno igraju prvoprijavljeni parovi oba kluba, te zatim drugoprijavljeni parovi, a svaka pobjeda nosi jedan bod pa susret između dva kluba može završiti rezultatom 2:0 ili neriješenih 1:1.

Na prvom je okupljanju odigrano čak 62 susreta, a najugodnijim iznenađenjem natjecanja pokazao se povratnik u društvo prvoligaša – KOP Opatija. Momci KOP-a Opatija već su u prvoj utakmici pokazali da su njihove namjere ove godine vrlo ozbiljne, kada su uvjerljivo porazili prošlogodišnje doprvake splitski KOP-a Žnjan. Nastavili su nizati pobjede da bi na kraju okupljanja pali i branitelji naslova – momci KOP-a Siget, za produljenje pobjedničkog niza bez izgubljenog boda.

U iznimno napetim utakmicama prvo su Gavrilov i Plavšić s 2:1 porazili Zeleniku i Šulca da bi potom i par Silić/Dell'Orco istim rezultatom porazili Pribanića i Skorina.

Nakon ponešto slabijeg nastupa prošle godine, ove je godine ugodno iznenadio i višestruki državni prvak KOP Zagreb koji je prvo okupljanje završio na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji vrh tablice drže KOP Siget i KOP Žnjan. Posebno zapažen rezultat ostvario je i KOP Čakovec, koji se uspio probiti do trećeg mjesta.

Iznenađenje turnira svakako su mlade i vrlo perspektivne Opatijke Kesten/Volarić koje su u zadnjoj utakmici ženskog natjecanja donijele bod svom klubu protiv dotad neporaženih braniteljica naslova iz KOP-a Siget.

POREDAK NAKON PRVOG OKUPLJANJA:

Seniorke
1. KOP Siget
2. KOP Žnjan
3. KOP Čakovec
4. HAOK Žal Banjole
5. KOP Opatija
6. ŽKOP Jarun
7. KOP Retfala

Seniori
1. KOP Opatija
2. KOP Siget
3. KOP Zagreb
4. KOP Čazma
5. KOP Žnjan

HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!