Nogomet

Splitsko Gradsko vijeće odlučilo - Vatreni su dobrodošli na Poljudu, traži se hitan sastanak HNS-a i Hajduka

Branimir Korać • četvrtak, 20.06.2019.
Splitsko Gradsko vijeće odlučilo - Vatreni su dobrodošli na Poljudu, traži se hitan sastanak HNS-a i Hajduka
Foto: Bruno Karadža

Gradsko vijeće grada Splita priopćenjem se oglasilo vezano za nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu, a u sklopu kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo. Grad Split, iznosi se u tom priopćenju, želi odigravanje utakmice između Hrvatske i Mađarske, ali istim je kanalom zatražilo i ispriku od strane HNS-a...

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu."

EP 2020., kvalifikacije, skupina E

1Hrvatska 817:7+1017
2Wales 810:6+414
3Slovačka 813:11+213
4Mađarska 88:11-312
5Azerbajdžan 85:18-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!