Ostali sportovi

Umjesto podizanja nacionalnih zastava na Europskim igrama, sportaši zasadili stabla hrasta

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2019.
Umjesto podizanja nacionalnih zastava na Europskim igrama, sportaši zasadili stabla hrasta
Foto: FaH

Svečanost podizanja zastava država sudionica uoči Europskih igara u Minsku bitno se razlikovala od dosadašnje tradicije uoči velikih multisportskih događaja...

Nije bilo pojedinačnog podizanja zastava u rezerviranom terminu za svako sportsko izaslanstvo, nego su sve zastave dočekale sudionike na jarbolima, a simbolika tog čina je preusmjerena u trajniju uspomenu domaćinu Igara. Naime, predstavnici 50 država izabrali su po dvoje/dvojicu sportaša koji su u budućem parku, izvan Sportskog sela, zasadili stabla hrasta, a uz svaki zasađeni hrast odmah je stavljena i pločica sa zastavom te države.

"Hrvatsko stablo" hrasta u Minsku zasadili su zlatni olimpijski strijelac iz Londona Giovanni Cernogoraz i boksački velteraš Marko Zeljko. Učinili su to ekspresno, ali i kvalitetno, na zadovoljstvo tridesetak članova hrvatskog sportskog izaslanstva. Obojica su obećali da će jednoga dana, kada ih putevi sportske karijere ponovno dovedu u Minsk, svakako posjetiti "hrvatsko stablo" hrasta.

Događaj koji je rezultirao s 50 novih života, uvod je u zasigurno spektakularnu svečanost otvaranja Europskih igara u Minsku u petak (21. lipnja), predviđen od 22 sata po ovdašnjem vremenu do iza ponoći.(hoo/vk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!