Vodeni sportovi

Antonia Buličić i Jakov Igrec prvaci Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 metara

Sportnet, Branimir Korać • subota, 22.06.2019.
Antonia Buličić i Jakov Igrec prvaci Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 metara

Danas je u Fažani održano drugo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 metara. Novim prvacima postali su Antonia Buličić (KDP Split) i Jakov Igrec (KDPSR Poreč). Za naslov prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji nastupilo je 26 plivača, dok se za naslov najbolje plivačice borilo 16 djevojaka.

Po kišnom vremenu, ali mirnom vremenu utrka je počela u 10 sati. Osim utrke za prvenstvo Hrvatske istodobno se odvijala i utrka CRO CUP-a u kojoj su pravo nastupa imali i oni natjecatelji koji nisu ispunili uvjete za nastup na Prvenstvu Hrvatske U zanimljivoj borbi koja je završila uzbudljivim fotofinišem najbrži je bio Jakov Igrec koji je ciljem prošao s jednom sekundom prednosti ispred Filipa Husnjaka i Andree Crevatina (KDP Primorje), dok je četvrtoplasirani u CRO CUP utrci te brončani na Prvenstvu Hrvatske Leon Martinjaš za pobjednikom zaostao samo dvije sekunde.

Tri minute nakon vodeće skupine do cilja je došla i druga grupa plivača i plivačica. Grupu je predvodio Edi Hadžić (KDP Poreč), a odmah nakon njega ciljem je prošla i Antonia Buličić koja je tako obranila naslov najbolje na 3000 m. Između nje i drugoplasirane Karle Šitić, smjestio se Aljoša Pribac (KDPSR Poreč) dok je na kraju ove grupe do cilja stigao 12-godišnji Šimun Srzić (KDP Donat).

Treće mjesto u konkurenciji djevojaka osvojila je 15-godišnja Nina Jokić.

Nakon završetka utrke Hrvatski savez daljinskog plivanja dodjelio je nagrade najboljim plivačicama i plivačima u 2018. Nagradu za najbolju plivačicu dobila je Antonia Buličić, za najbolju mladu plivačicu Lea Ikić (KDP Donat), za najboljeg plivača Filip Husnjak, a za najboljeg mladog plivača Leon Martinjaš.

Sljedeću nedjelju će se najbolji hrvatski daljinski plivači i plivačice nadmetati za naslov prvaka u daljinskom plivanju na 5000 m, na utrci koja će se održati u Rijeci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!