Rukomet

Ženska juniorska reprezentacija prva u akciji, već sredinom srpnja slijedi joj Euro u Mađarskoj

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 25.06.2019.
Ženska juniorska reprezentacija prva u akciji, već sredinom srpnja slijedi joj Euro u Mađarskoj

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija prva će od svih naših mladih selekcija krenuti u akciju ovoga ljeta. Mlade rukometašice naime, već sredinom srpnja očekuje Europsko prvenstvo u Mađarskoj...

Do početka prvenstva 11. srpnja još je mnogo posla pred njima. Već u srijedu čeka ih put u Budimpeštu, gdje će nastupiti na turniru pod nazivom Budapest 4 nation. Uz Hrvatsku tu su još Mađarska, Nizozemska i Slovenija.

Nakon toga slijedi povratak u Ivanić-Grad na novu rundu treninga i priprema. Nakon tri dana predaha, u Hotelu Sport naći će se ponovno 8. srpnja za završnu glazuru uoči starta europske smotre.

Izbornik reprezentacije Ivan Jerković, koji je reprezentaciju preuzeo u studenom prošle godine, ostao je bez kompletne vanjske linije koja je nosila reprezentaciju. Dio rukometašica je ozlijeđen, dio ima školskih obveza.

"Zbog toga sam u Ivaniću inzistirao na treningu i upoznavanju karaktera djevojaka. Tražio sam neka nova rješenja na vanjskim pozicijama, koja nam uostalom dramatično nedostaju i u A reprezentaciji. Nisam želio previše utakmica, igrali smo dvaput sa Slovenijom u Umagu proljetos i nedavno ovdje s BiH. Trebalo nam je vrijeme za stvaranje igre koju ja imam u svojoj viziji. Ovaj turnir u Mađarskoj bit će nam idealna provjera koliko smo u tome uspjeli.

Skupina u Győru na Europskom prvenstvu izuzetno je zahtjevna. Mi ćemo dati svoj maksimum. To sam siguran. Koliko će to vrijediti, ostaje za vidjeti. Nastojim djevojkama prenijeti razmišljanje da svakoga poštujemo, respektiramo, ali i da moramo igrati bez straha.

Kada se ponovno vratimo u Ivanić, 30. lipnja, napravit ćemo analizu turnira u Budimpešti i raditi na ispravljanju eventualnih slabosti. Nadam se samo da ćemo Europsko prvenstvo dočekati svi zdravi."

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Győru smještena u skupinu s tri izuzetno jake reprezentacije. Prvenstvo otvara s Danskom koja je najuspješnija u povijesti europskih prvenstava juniorki s četiri zlata. Dva dana kasnije slijedi Njemačka, a u zadnjem kolu Nizozemska.

Podsjetimo, naša juniorska ženska reprezentacija je samo jedanput od samostalnosti osvojila medalju u ovoj kategoriji. Godine 2000. na Euru u Francuskoj hrvatske su rukometašice bile brončane.

hrs.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!