Automoto

Na Kongresu u Zagrebu bira se novi predsjednik Europske motociklističke federacije

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 28.06.2019.
Na Kongresu u Zagrebu bira se novi predsjednik Europske motociklističke federacije

Glavni grad Hrvatske domaćin je od 4. do 7. srpnja Kongresa FIM Europe, Europske motociklističke federacije. Kongres se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a ključna točka kongresa bit će izbor novog predsjednika i podpredsjednika Federacije...

Prvi, konstituirajući kongres FIM Europe, održan je u Parizu 1996. godine, a od tada se održava svake godine. Domaćin kongresa 2018. bio je francuski Nantes, dok će 2020. ta čast pripasti glavnom gradu Češke, Pragu.

Prvog tjedna srpnja 2019., od četvrtka pa do nedjelje, centar europskih motociklističkih zbivanja bit će Zagreb, odnosno zagrebački Hotel Sheraton. Na kongresu FIM Europe sudjeluju predstavnici europskih nacionalnih saveza, a u ovom trenutku potvrđen je dolazak predstavnika 40 europskih zemalja, što znači oko 300 sudionika.

Hrvatski motociklistički savez, na čelu s predsjednikom Stjepanom Peršinom i glavnim tajnikom Ivanom Lafterom, bit će domaćin ovako značajnog kongresa.

U sklopu kongresa sastaju se sve stručne komisije, a vrlo je važno istaknuti sastanak "Road Safety & Mobility", koji će se održati u petak 5. srpnja od 16 sati. Sudjelovat će i predstavnici drugih udruženja motociklista u Europi - FEMA, ACEM i drugi.

Istog dana s početkom u 14 sati održat će se i sastanak svjetske motociklističke federacije FIM s predstavnicima nacionalnih saveza Europe. Dan prije u četvrtak 4. srpnja, od 17 do 19 sati, održat će se sastanak na temu "Aktivnosti žena u motociklizmu".

Ipak, najvažniji dan kongresa bit će subota 6. srpnja, kada se održava sjednica Generalne skupštine, koju bi trebali otvoriti pedsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Na toj će se sjednici birati novi predsjednik i podpredsjednik FIM Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!