Rukomet

Červar: "Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu", Cindrić: "Očekujem da ćemo biti prvi"

Mihaela Bradovski • petak, 28.06.2019.
Červar: "Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu", Cindrić: "Očekujem da ćemo biti prvi"
Foto: FaH

Ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva, koje će se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj održati u siječnju iduće godine, Hrvatskoj je za protivnike unutar skupine A donio Bjelorusiju, Crnu Goru i Srbiju. Nedugo nakon završetka ždrijeba svoj su komentar na ovo izvučeno društvo dali izbornik Lino Červar, Luka Cindrić te Igor Vori...

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar po završetku ždrijeba podsjetio je na susrete sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom u proteklih nekoliko godina, osvrnuo se i na skupine B i C s kojima se naša selekcija spaja u drugoj fazi Eura, a potom je uputio poruku svih navijačima.

Igor Vori

"Skupina je jako atraktivna. Na prvi pogled izgleda lagano, ali vjerujte mi, to nije tako. Upoznali smo Srbiju jako dobro u ovim kvalifikacijama, a Crna Gora je uspjela dobiti jednu Dansku. Prema tome i njih treba uzeti maksimalno ozbiljno. Bjelorusija raste iz godine u godinu, ima puno mladih igrača i sigurno je da će biti vrlo ozbiljan suparnik. Nadam se prije svega da ćemo mi 2020. doći kompletni i zdravi, a onda bi sve trebalo biti u redu. Što se tiče skupine B, vidjeli smo Češku koja je na prošlom Euru izgledala jako dobro, Makedonija je odlična reprezentacija, uostalom imaju klupskog prvaka Europe. O Austriji kao domaćinu ne treba trošiti riječi, a sigurno i Ukrajina može napraviti nešto iznenađujuće. U zadnjoj grupi, ukoliko bi došli u Beč Španjolska i Njemačka, tu je sve jasno. Važno je da smo izbjegli skandinavske ekipe i Francusku barem do polufinala."

"Moramo se dobro pripremiti i nadam se, prije svega, da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo jer smo s jednima igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo pak igrali na Euru u Hrvatskoj", Červarov je prvi komentar na koji se zatim nadovezao riječima:

"Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Što se tiče B skupine, vjerujem da se tu neće ništa znati do samog kraja, a očekujem da se iz one C do Beča dovezu Španjolska i Njemačka, što će biti pravi i veliki izazov. Želio bi samo poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku jer oni su nam izuzetno važni."

Srednji vanjski Luka Cindrić složio se s izbornikom da je, bez obzira na imena protivnika, najvažnije da hrvatski kadar bude zdrav i kompletan. Tada se, smatra, Hrvatska može nositi baš sa svima iz prve tri skupine.

"Jako zanimljiva skupina. Sve ekipe s prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno. Bjelorusija je reprezentacija koja nas je dosta mučila na puno natjecanja. Jesmo ih uvijek dobili, ali je bilo jako teško. Očekujem, naravno, da prođemo i da budemo prvi, jer nam to osigurava određenu prednost u nastavku natjecanja. Mislim da možemo igrati sa svima, ako gledamo malo dalje, skupine B i C, nikoga se ne moramo plašiti, samo je važno da budemo zdravi i kompletni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!