Ostali sportovi

Marija Tolj s najboljim rezultatom kvalifikacija do finala Europskog prvenstva

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.07.2019.
Marija Tolj s najboljim rezultatom kvalifikacija do finala Europskog prvenstva

U četvrtak je u švedskom Gävleu počelo Europsko atletsko prvenstvo do 23 godine, a prvog dana u kvalifikacijama nastupilo je četvero hrvatskih predstavnika...

Najuspješnija je bila Marija Tolj u kvalifikacijama bacanja diska kojoj je bio dovoljan tek jedan pokušaj kako bi se uvjerljivo plasirala u finale.

Ona je već u prvom pokušaju prebacila kvalifikacijsku normu od 53,00 m za više od 7 metara s hicem od 60,25 m osvojivši pritom ukupno prvo mjesto.

U kvalifikacijama skoka s motkom nastupio je Dario Prekl osvojivši ukupno 13. mjesto s preskočenom visinom od 5,05 m te se nije uspio plasirati u finale. Iako je kvalifikacijska norma bila 5,45 m, prvih 12 skakača plasiralo se u finale s preskočenih 5,20 m.

Ivan Vujević nastupio je u kvalifikacijama muškog skoka u dalj osvojivši ukupno 18. mjesto sa skokom od 7,27 m te se niti on nije uspio plasirati u finale. Kvalifikacijska norma je bila 7,75 m, a za finale je bilo dovoljno skočiti 7,50 m.

Posljednja od hrvatskih predstavnika koja je nastupila u četvrtak u kvalifikacijama bila je Marija Ivanković u troskoku. Osvojila je ukupno 21. mjesto s troskokom od 12,19 m. Kvalifikacijska norma je bila 13,40 m, a u finale se ulazilo i sa 12,97 m.

AUTOR: Hrvatski atletski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!